KAN BLI KJØPT OPP:  Shell skal nå ha lagt inn et bud på 550 milliarder kroner for å kjøpe opp det britiske BG Group PLC, som ledes av tidligere Statoil-sjef Helge Lund. Her er han på en pressekonferanse i Kina i forrige måned. Foto: Wu Hong / Epa / Scanpix
KAN BLI KJØPT OPP: Shell skal nå ha lagt inn et bud på 550 milliarder kroner for å kjøpe opp det britiske BG Group PLC, som ledes av tidligere Statoil-sjef Helge Lund. Her er han på en pressekonferanse i Kina i forrige måned. Foto: Wu Hong / Epa / ScanpixVis mer

Shell kjøper Helge Lunds BG Group

Har betalt rundt 561 milliarder kroner, ifølge de to selskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shell har vært i samtaler med BG Group om oppkjøp av selskapet for rundt 550 milliarder kroner, ifølge avisa Financial Times.

Nå er kjøpet i boks: Britiske BG Group eies nå av Shell for den nette sum av rundt 561 milliarder kroner, melder NTB. Dermed skal Shell ha kjøpt britenes oljeselskap for omtrent 50 prosent over BG Groups markedsverdi.

BG Groups aksjeverdi lå på 910,40 pund da børsene stengte tirsdag ettermiddag, før nyheten om samtalene med Shell først ble kjent i The Wall Street Journal. Det ga selskapet en markedsverdi på 30,7 milliarder pund, tilsvarende 367 milliarder kroner.

BG Group ledes av norske Helge Lund, tidligere konsernsjef i Statoil.

BG bekreftet i en pressemelding i går kveld at selskapet er i samtaler med Shell, men understreket samtidig at det ikke er sikkert at Shell vil legge inn et formelt bud.
(NTB)