Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sheriff brukte kvinnelige fanger som sexslaver

Voldtekter, tvungen oralsex og wet T-shirt-konkurranser. Risikerer 467 år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Sheriff Mike Burgess i Custer County i Oklahoma er tiltalt for å ha tvunget og bestukket kvinnelige innsatte i fengselet til å opptre som sexslaver, melder nyhetsbyrået AP.

35 tiltalepunkter

Burgess trakk seg fra stillingen onsdag, etter at påtalemyndigheten tiltalte ham for ikke mindre enn 35 straffbare handlinger.

I de mange tiltalepunktene ligger blant annet 14 voldtekter under skjerpende omstendigheter og sju tilfeller av tvungen oralsex. Fem av de straffbare handlingene dreier seg om ulike bestikkelser han skal ha gjort seg skyldig i.

Mike Burgess møtte for retten onsdag, men ble sluppet fri mot en kausjon på 50000 dollar.

Tvang seg til munnsex

Den nylig avgåtte sheriffen skal blant annet ha hatt sex med en kvinne som deltok i et avrusningsprogram. Mike Burgess skal ha sagt til henne at han ville sende henne i fengsel hvis hun ikke underkastet seg hans seksuelle krav.

Ifølge Oklahoma City News, skal Burgess ha tvunget henne til å utføre munnsex på ham i bilen hans.

SEXSLAVEDRIVER: Sheriff Mike Burgess i Custer County i Oklahoma skal ha misbrukt kvinnelige innsatte i stort omfang. Foto: Scanpix/AP
SEXSLAVEDRIVER: Sheriff Mike Burgess i Custer County i Oklahoma skal ha misbrukt kvinnelige innsatte i stort omfang. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Samme avis skriver også at Burgess skal ha tvunget en kvinne til å møte ham og ha sex med ham på et hotell i Oklahoma City. Han skal også ha tvunget til seg sex med denne kvinnen i hennes hjem.

Senere skal sheriffen ha fått en annen kvinne til å ta seg inn i offerets hjem for å fjerne bevis mot ham. Til gjengjeld skulle Burgess angivelig sørge for at kvinnens bror slapp ut av fengsel.

Risikerer 467 år i fengsel

Sheriffens ugjerninger skal ha pågått i tidsrommet mellom oktober 2005 og april 2007.

12 tidligere kvinnelige innsatte har samlet seg om et søksmål mot sheriffen. De sier at sheriffens ansatte fikk dem til å delta i wet-T-shirt-konkurranser og at de ble tilbudt sigaretter for å blotte brystene.

Én innsatt hevder hun fikk tillitsverv og friere soning etter at hun gikk med på å ha sex med sheriff Mike Burgess. Hun sier hun mistet statusen i fengselet, da hun senere nektet å ha sex med ham.

Sheriffen er også tiltalt for to tilfeller av seksualisert vold, samt kidnapping.

- Blir han dømt på alle punkter, risikerer han 467 år i fengsel, selv om en lavere straff er mer sannsynlig, sier aktor James Boring.

image: Sheriff brukte kvinnelige fanger som sexslaver

- Vi er målløse

Nyheten om sheriffens angivelige overgrep blir tatt ille opp blant hans kolleger, melder AP.

- Vi er målløse, uttalte visesheriff Kenneth Tidwell torsdag.

Advokat Steve Huddleston sier han ennå ikke har fått satt seg inn i alle anklagene mot sin klient.

- Mr. Burgess ivrer etter å komme i retten og renvaske sitt navn, uttaler advokaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media