PLAKAT: «Ikke noe knask-eller-knep på denne adressen!!», heter det på plakatene sheriffen i Butts County satte opp utenfor boligene til 54 overgrepsdømte personer i fylket. Plakatene vekker nå oppsikt i amerikanske medier. Foto: Sheriffen i Butts County / Facebook
PLAKAT: «Ikke noe knask-eller-knep på denne adressen!!», heter det på plakatene sheriffen i Butts County satte opp utenfor boligene til 54 overgrepsdømte personer i fylket. Plakatene vekker nå oppsikt i amerikanske medier. Foto: Sheriffen i Butts County / FacebookVis mer

Sheriff satte opp plakatene foran husene til overgrepsdømte

- Jeg prøver ikke å ydmyke dem eller noe, sier sheriffen i USA om den ukonvensjonelle metoden.

Halloween er først og fremst barnas dag. Så også i USA, hvor feiringen, slik vi kjenner den i dag, ble unnfanget.

Og det var med barnas sikkerhet i tankene at sheriffen i Butts County i Georgia begrunnet sine ukonvensjonelle metoder for å forsikre seg om at barna fikk en fin feiring.

Metoden har skapt oppsikt i USA.

Advarte lokalsamfunnet

Det den lokale sheriffen gjorde, var nemlig å sette opp plakater foran boligene til alle de overgrepsdømte personene i fylket.

På plakaten var det en advarsel.

MELDING: Plakaten er signert.
MELDING: Plakaten er signert. Vis mer

«Ikke noe knask-eller-knep på denne adressen!!», sto det blant annet.

På plakaten var det også bilder av to stoppskilt. Plakaten var signert på følgende måte:

«En sikkerhetsmelding til lokalsamfunnet fra Butts County-sheriff Gary Long».

Bildene ble lagt ut på sheriffkontorets Facebook-side, men denne Facebook-siden er nå slettet.

- Prøver ikke å ydmyke

Sheriff Long har i et intervju med CBS News forklart at det er 54 personer som har sonet overgrepsdommer i fylket. Lørdag begynte sheriffen og hans betjenter å sette opp plakater utenfor boligene til alle 54.

- Jeg prøver ikke å ydmyke dem eller noe sånt. La oss se virkeligheten i øynene: Det er større sjans for at et barn kan bli overkjørt av en bil enn å bli offer for et seksuelt overgrep, utført av en tidligere overgrepsdømt. Men hvis et barn skulle bli offer for et overgrep, utført av en tidligere overgrepsdømt, da tror jeg ikke at jeg hadde klart å sove om natta, sier Long til CBS News.

Plakatene er ikke nye av året. Sheriffen har også foregående år satt opp plakater utenfor boligene til de overgrepsdømte. Det han imidlertid ikke har gjort før, er å publisere bildene på Facebook.

Det skal han i Facebook-innlegget begrunnet med loven i Georgia, som sier at politiet «skal informere befolkningen om tilstedeværelsen til overgrepsdømte», ifølge USA Today.

- Bryr meg ikke

Sheriffen hevder at mange av de overgrepsdømte «forsto» hvorfor politiet håndterte saken som de gjorde, men forteller også at han har fått kritiske e-poster fra noen av de 54 overgrepsdømte, som mente det var blitt satt i «forlegenhet».

Det bryr ikke sheriffen seg nevneverdig om, forteller han til CBS News.

- Jeg bryr meg ikke om hvorvidt de liker dette eller ikke. Min jobb er beskytte barna og lokalsamfunnet, og det er det jeg kommer til å gjøre.

Og forteller videre at plakatene blir fjernet torsdag.