Sheriff selger drapsvideo

Salget av en video fra fjorårets massakre ved Columbine High School vekker sterke reaksjoner. For 25 doller får du en tre timer lang video fra tragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bak salget av massakrevideoen står det lokale sheriffkontoret.

Det var 20 april i fjor at to skolelever tok livet av 12 medelever før de tok sitt eget liv ved Columbine High School i Colorado.

Connie Michaeliks sønn Richard ble skutt under massakren og ble liggende like utenfor skolen ute av stand til å bevege seg.

- Det gjør vondt. De har helikopterbilder som viser Richard bli slept etter føttene, sier hun til nyhetsbyrået AP.

Videoen, som er produsert til opplæringsformål, viser vegger klasserom med kulehull, bergingspersonell som prøver å nå døde og skadede og blodpøler på pulter og gulv med navnelapper ved siden av.

Den lokale brannmannen som har produsert videon har også lagt til bakgrunnsmusikk på deler av videoen, noe de pårørende reagerer ekstra sterkt på.

Den omstridte videoen ble lagt ut for salg etter at en domstol tirsdag slo fast at de etterlatte hadde krav på å få se materialet. Dermed valgte de lokale påtalemydinghetene å legge videoen ut for salg.

STERK KOST: Dette bildet fra videoen viser skolebiblioteket ved Columbine. Her inne ble 10 elever skutt i fjorårets massakre. De gule lappene markerer bevis.