Sheriffen trygler turistene: - Dette er ulovlig

Sheriffen og lokale bønder i California har sett seg lei turister som kommer for å ta det perfekte bildet, men som ender opp med å ødelegge naturen.

ØDELEGGER: I Solano i California har de lokale bøndene og sheriffen gått lei turister som trosser reglene for å ta det perfekte bildet av solsikkene deres. Her foreviger en kvinne solsikker i Lawrence, Kansas. Foto: Charlie Riedel/AP/NTB Scanpix. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At fotokåte turister valfarter til byen din, kan både være en velsignelse - og en forbannelse. Sistnevnte ser i alle fall ut til å gjelde Solano, et fylke i delstaten California, som nå opplever en massiv strøm av turister som vil ta bilder av deres blomstrende solsikkeenger.

Nå har de lokale bøndene og sheriffkontoret nemlig fått nok av at turistene, som jakter det perfekte bildet, ødelegger de verdifulle avlingene ved å tråkke ned engene, samtidig som de også tar med seg solsikker.

Så fortvilte er lokalbefolkningen, at sheriffen nå går ut med en bønn til turistene.

- Forårsaker bekymring og skade

I ett innlegg på Facebook ber sheriffen turistene om å respektere andres eiendom når de prøver å få det perfekte bildet.

- Folk på jakt etter det perfekte bildet forårsaker nok en gang bekymring og skade på flere eiendommer i Solano.

Med sommeren som gjør sitt innpass, har bøndene opplevd en stor oppsving i antall turister som kommer til blomsterengene for å ta bilder, skriver The Guardian.

Solsikkene er storbedrift i Solano, og de er ifølge den amerikanske nyhetskanalen Fox40 verdt flerfoldige millioner dollar.

Sheriffen skriver videre at han har snakket med flere lokale bønder som er svært bekymret for innvirkningen turistene har på avlingene og eiendommene deres.

Noen tar seg den friheten til å gå inn i de privateide blomsterengene, og dette er ifølge sheriffen ulovlig.

- Bønder har all rett til å be turistene om å holde seg unna blomsterengene som er privat eiendom.

Dette er dog ikke første gang Californias natur er offer for turister. I mars landet flere turister i et helikopter i Antelope Valley i et valmue-reservat, som knuste utallige blomster - og fortsatte deretter å vandre rundt blant blomstene og knuste enda flere.

VALFARTER TIL VALMUENE: Har man egentlig vært i en valmueeng før det er foreviget med mobilen og den selskrevne rekvisitten selfiesticken? Disse turistene foran valmueenga i Antelope Valley i mars i år, ser ikke ut til å synes det. Foto: Mario Anzuoni / NTB Scanpix
VALFARTER TIL VALMUENE: Har man egentlig vært i en valmueeng før det er foreviget med mobilen og den selskrevne rekvisitten selfiesticken? Disse turistene foran valmueenga i Antelope Valley i mars i år, ser ikke ut til å synes det. Foto: Mario Anzuoni / NTB Scanpix Vis mer

- Alt handler om Instagram

Også på Island har de fått nok av turister og influensere som ødelegger naturen i jakt på spektakulære bilder.

- Jeg har en følelse av at alt nå handler om Instagram og det perfekte Instagram-bildet. Jeg har aldri sett så mye dum og uansvarlig oppførsel, sier den Reykjavik-baserte fotografen Michalina Okreglicka til BBC, omtalt av Dagbladet.

Islendingene har begynt å dokumentere den dårlige oppførselen på egne Facebook- og Instagram-sider, som ifølge BBC blant annet går på fyllekjøring og turister som flyr droner over ville hester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer