Sherlock-ekspert død under mystiske omstendigheter

Scotland Yard står så langt rådløse i etterforskningen av den britiske Sherlock Holmes-eksperten Richard Lancelyn Greens død. Omstendighetene rundt dødsfallet beskrives som meget mystiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 50 år gamle Green ble funnet kvalt i sin egen seng, med en skolisse surret rundt halsen og omgitt av en stor forsamling kosedyr. En ginflaske sto ved siden av sengen, mens skolissen var strammet til med en treskje.

Likskuedommer Paul Knapman sa før helgen at bevismaterialet er for tynt til å avgjøre om Green ble drept eller begikk selvmord. Under likskuet i London-bydelen Westminster antydet vitner at Green, som viet sitt liv til studier av Sherlock Holmes-historiene, ble offer for «Conan Doyles forbannelse».

Forfatteren Sir Arthur Conan Doyle presenterte verden for Holmes i romanen «En Studie i Rødt» i 1887, og skrev de neste 40 årene rundt 60 andre fortellinger om den på samme tid skarpsindige og verdensfjerne detektiven. Etter at Conan Doyle døde i 1930, har flere personer med tilknyting til hans bøker avgått ved en brå og uventet død.

Det skjer mye nifst og dukker opp mange skumle folk i fortellingene om Holmes og hans venn og hjelper Dr. Watson. En tidligere leder for Sherlock Holmes-selskapet i London sa under likskuet sist fredag at Richard Lancelyn Green følte seg forfulgt og fryktet for sitt liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer