Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sherri dukket plutselig opp tre uker etter hun forsvant sporløst. Så kom de ubehagelige spørsmålene

Familien kaller det løgner, rykter og hat.

KOM TILBAKE: Sherry Papini ble gjenforent med familien etter å ha vært sporløst forsvunnet i tre uker. Politiet har fortsatt mange ubesvarte spørsmål i saken. Foto: Polititet
KOM TILBAKE: Sherry Papini ble gjenforent med familien etter å ha vært sporløst forsvunnet i tre uker. Politiet har fortsatt mange ubesvarte spørsmål i saken. Foto: Polititet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 2. november forsvant tobarnsmora Sherri Papini (34) sporløst etter å ha forlatt hjemmet sitt i Redding i delstaten California.

Hun skulle bare ut og jogge, men forsvant i det som angivelig var en kidnapping.

Tre uker seinere ble hun funnet langs en motorvei i fylket Yolo over 200 kilometer fra hjemstedet.

Ifølge politiloggene skal hun ha klart å stoppe en bil klokka 04.30 på morgenen. Hun skal ha blitt funnet forslått og påført håndjern. Sjåføren ringte umiddelbart politiet, skriver Los Angeles Times.

Blåmerker og svimerker

Etterpå ble hun behandlet for skadene, men ikke lagt inn på sykehus.

Hun hadde vært borte i tre uker i det politiet og familien hennes kaller en kidnapping. Politiet mener kidnapperne løslot henne.

SAVNET: Sherri Papini var på en løpetur da hun ble borte. Tre uker seinere ble hun plukket opp langs en motorvei over 200 kilometer unna, med fysiske skader.  Foto: (Andrew Seng/The Sacramento Bee via AP/NTB scanpix
SAVNET: Sherri Papini var på en løpetur da hun ble borte. Tre uker seinere ble hun plukket opp langs en motorvei over 200 kilometer unna, med fysiske skader.  Foto: (Andrew Seng/The Sacramento Bee via AP/NTB scanpix Vis mer

- Hennes utsultede kropp på 40 kilo var dekket av flere blåmerker, svimerker, utslett og merker etter kjettinger. Hennes blonde, lange hår var blitt klippet av. Hun har blitt merket, og jeg kjenner skorpene som vokser fram, sier hennes ektemann Keith Papini, som ble gjenforent med kona torsdag i forrige uke, ifølge ABC News.

Politiet mener Papini ble kidnappet. Kvinnen selv har forklart at to voksne latinamerikanske kvinner med en mørk SUV, bevæpnet med håndvåpen, kidnappet henne. Hun sier samtidig at bare én av kvinnene slapp henne løs.

- Vi vet ikke hva motivet eller årsaken til bortføringen var. Vi vet ikke om det var en bevisst bortføring, om den var tilfeldig, eller om hun var det spesifikke målet, sier politisjef Tom Bosenko i Shasta County til People.

Han sier til magasinet at den 34 år gamle kvinnen ble avhørt av politiet i går og at hun ga begrenset med informasjon.

Politiet sitter fortsatt med svært mange ubesvarte spørsmål i saken. Kjente hun kidnapperne? Hvor ble hun holdt? Var det planlagt? Hva var motivet?

- Etterforskningen er langt fra over. Den har nettopp begynt et nytt kapittel, sa politisjefen til CNN på fredag.

En spesiell sak

CNNs krimanalytiker Danny Cevallos sier kidnapping- og bortføringssaker - spesielt med kvinnelige gjerningspersoner - skjer svært sjeldent i USA.

- Dette er en veldig spesiell sak. Etterforskerne kommer til å ha mange spørsmål til henne, og hvis hun tilbrakte 21 dager med kidnapperne, må vi forvente at hun vet noe mer om dem, sier han.

I en tidlig fase ble ektemannen Keith undersøkt som mulig gjerningsmann, men skal ha bestått en løgndetektortest, ifølge KRCR-TV og People Magazine.

Det er imidlertid ikke bare etterforskere som har stilt seg spørsmål ved saken. Et brev som har sirkulert på internett, angivelig skrevet av Papini, har fått flere til å spre rykter.

ENGASJEMENT: Saken vekket stort engasjement og aktiviserte et stort letekorps. Foto: Andrew Seng/The Sacramento Bee/AP/NTB scanpix
ENGASJEMENT: Saken vekket stort engasjement og aktiviserte et stort letekorps. Foto: Andrew Seng/The Sacramento Bee/AP/NTB scanpix Vis mer

I brevet gis det uttrykk for rasistiske syn og tidligere konfrontasjoner med latinamerikanere.

- Det er ganske gammelt materiale. Vi tror ikke det har noen sammenheng eller relevans med bortføringen. Vi vet ikke om det er skrevet av henne. Det er et av mange spørsmål vi ønsker svar på, sier politisjef Bosenko til People.

- Vi har ikke noe grunn til å ikke tro på henne. Hun ble bortført og holdt fanget i tre uker og deretter løslatt. Hun var traumatisert fra hendelsen og så veldig rørt over å bli løslatt og gjenforent med familien, sier politisjef Bosenko.

- Stygge løgner

Forsvinningssaken utløste et enormt engasjement på sosiale medier og flere har spekulert om kidnappingen var regissert av kvinnen selv eller familien. Enten for å få straffet latinamerikanerne hun kan ha hatt en konflikt med eller av økonomiske årsaker. Akkurat det får mannen hennes til å rase.

- Rykter, antakelser, løgner og hat har vært slitsomt og grusomt. Vi kan ikke la disse menneskene ta over ødelegge for vår glede over å få jenta vår tilbake levende der hun hører hjemme.

- Jeg forstår folk som vil ha historien, bildene og bevisene på at dette ikke var en svindel, plan for å tjene penger eller en rasekrig. Jeg ser ingen grunn til å ta for meg hver og en av de stygge løgnene, sier hennes ektemann Keith Papini til ABC News.

Politiet vil fortsatt etterforske saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!