Shia-ledere sverger hevn over USA

Selv moderate shia-ledere støtter nå den radikale militante Muqtada al-Sadr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De mektigste shia-lederne i Irak advarer nå de USA-ledede koalisjonsstyrkene om at de må betale for den krisen landet nå har havnet i.

I dag ba koalisjonsstyrkenes sjef om at Pentagon må sende 10 000 nye soldater for å slå ned den kraftige motstanden i Irak.

- USA skulle gå inn i Fallujah for å ordne opp etter drapet på fire amerikanere. Når de slår så voldsomt ned på al-Fadr kan det føre til at de får flere nye fiender, sier forsker Espen Barth Eide ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) til Dagbladet.no.

Al-Fadr har hittil vært sett på som en utbryter blant shiaene, men i dag advarer shia-lederne USA mot å ta livet av den radikale shia-lederen.

- Den nåværende krisen i Irak har vokst til et nivå som er over det styrende rådet, og det er nå en sak mellom de religiøse lederne og koalisjonsstyrkene. De må betale for hva de har gjort, sier shia-lederne i en uttalelse i dag, melder CNN.

Med på møtet var fremtrendende shialederne som Ayatollah Muhammad Ishaq al-Fayadh, Ayatollah Muhammad Sayid al-Hakim, Ayatollah Bashir Hussein al-Najafi, Mohammed Sayid Redha al-Sistani og Sayid Ali al-Sibzwari.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer