AVTROPPENDE: Israels president Shimon Peres ankommer den militære flyplassen på Gardermoen i forbindelse med sitt statsbesøk til Norge søndag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
AVTROPPENDE: Israels president Shimon Peres ankommer den militære flyplassen på Gardermoen i forbindelse med sitt statsbesøk til Norge søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Shimon Peres (90) har landet i Norge

... Og han får møte både kongen, statsministeren og stortingspresidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels avtroppende president Shimon Peres (90) landet på den militære flyplassen på Gardermoen søndag. Statsbesøket skal vare i to dager.

Peres ankom like etter klokken 12 i et lite, privat jetfly om lag tre kvarter forsinket. Han ble blant annet mottatt av ordfører Harald Espelund (Frp) i Ullensaker kommune.

90 år gamle Peres var i godt humør da han kom ut av flyet. Han hadde behov for støtte ned flytrappen, men virket ellers sprek.

Peres tok seg tid til å komme med en uttalelse til de norske og israelske journalistene som hadde møtt opp på flyplassen, før han ble hentet i en bil som kjørte i kortesje på åtte-ti biler.

Peres er invitert av kong Harald, og selve statsbesøket starter mandag. På programmet står blant annet en offisiell mottakelse på Slottsplassen, gallamiddag på slottet og lunsj på Akershus slott.

Han skal møte stortingspresident Olemic Thommessen og statsminister Erna Solberg. Peres skal også holde et foredrag på Det Norske Nobelinstitutt.
(NTB)

MØTER ALLE: Shimon Peres mottok Nobels fredspris i 1994 sammen med Yitzhak Rabin og Yasir Arafat. Han er i dag den eneste gjenlevende av de tre. Presidenten er invitert av kong Harald, og skal også møte statsminister Erna Solberg og stortingspresident Olemic Thommessen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MØTER ALLE: Shimon Peres mottok Nobels fredspris i 1994 sammen med Yitzhak Rabin og Yasir Arafat. Han er i dag den eneste gjenlevende av de tre. Presidenten er invitert av kong Harald, og skal også møte statsminister Erna Solberg og stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer