Shimon Peres har fått slag

Den tidligere presidenten og statsministeren på sykehus.

I OSLO: Daværende utenriksminister Shimon Peres (i midten) tok i 1994 imot Nobels Fredspris i Oslo sammen med PLO-leder Yassir Arafat (t.v.) og statsminister Yitzhak Rabin (t.h.). Foto: Menahem Kahana / AFP / NTB Scanpix
I OSLO: Daværende utenriksminister Shimon Peres (i midten) tok i 1994 imot Nobels Fredspris i Oslo sammen med PLO-leder Yassir Arafat (t.v.) og statsminister Yitzhak Rabin (t.h.). Foto: Menahem Kahana / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERING: Den israelske avisa Haaretz melder seint i kveld at tilstanden for Peres er alvorlig. 93-åringen har omfattende hjerneblødning og er lagt i kunsting koma.

(Dagbladet): Shimon Peres (93), tidligere bl.a. president og statsminister i Israel, har fått slag og ligger nå på sykehus, melder nyhetsbyrået AP.

Det er en talskvinne for Peres som er kilde til opplysningene. I en kort uttalelse opplyser hun at statsmannen er stabil og ved bevissthet.

Polskfødte Peres har innehatt en rekke ministerposter i ulike regjeringer utgått fra det israelske arbeiderpartiet, men har de seinere åra representert sentrumspartiet Kadima. Fra 2007 til 2014 var han nasjonalforsamlingen Knessets president for partiet.

I 1994 mottok Peres Nobels Fredspris i kraft av sin stilling som Iraels utenriksminister, sammen med statsminister Yitzhak Rabin og PLO-leder Yassir Arafat.

Årsaken var den såkalte første Oslo-avtalen fra året før; i de to Oslo-avtalene (1993 og 95) anerkjente Israel og PLO hverandre gjensidig. De la også grunnlaget for en videre fredsprosess som i dag i hovedsak er forlatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer