Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Shipping-eksperter venter et grusomt 2016

2016 kan bli et meget utfordrende år for aktørene i shipping-bransjen.

Ekspertene forventer tøffere tider i 2016: Sturla Henriksen (Norges rederiforbund), Peter Anker (Clarkson Platou), Robert Hvide Macleod, (Frontline), Kristin Holth (DNB) og Herman Billung (Golden Ocean). Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Ekspertene forventer tøffere tider i 2016: Sturla Henriksen (Norges rederiforbund), Peter Anker (Clarkson Platou), Robert Hvide Macleod, (Frontline), Kristin Holth (DNB) og Herman Billung (Golden Ocean). Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 2015 bød på vinnere og tapere i offshoremarkedet. Finansavisens paneldeltagere tror imidlertid den største flushen kommer i 2016.

Alvorlige konsekvenser - Jeg tror ikke vi helt har tatt inn over oss konsekvensene og alvoret av det som skjer nå. Vi har en av verdens mest diversifiserte flåter, så det er alltid noen som klarer seg, men for de fleste går det nå i nyanser fra grått til helsort, sier Sturla Henriksen, sjef for Norges Rederiforbund, til Finansavisen.

Han viser til den usikre og svake globale veksten, som vil skape utfordringer i 2016.

- Alle de tonegivende landene har brukt opp virkemidlene sine. Nå er vi helt avhengig av bedrifter og husholdningers forventninger og hva de gjør. Og sikkerhetspolitikken er blitt helt annerledes, med store flyktningstrømmer som resultat, forteller Henriksen.

Henriksen får følge av hun som sitter på den største pengesekken av dem alle.  

Handelsmønsteret endres - Endring i handelsmønster, fall i råvarepriser, terror og klimaendringer. Alle faktorer man har snakket om hver for seg slår inn for fullt nå, sier DNBs shippingsjef Kristin Holth til Finansavisen.

Hun mener shipping som global næring vil merke effekten på både kort og lang sikt.

Følg med på oljeprisen - Utviklingen i oljeprisen har alt å si, og det blir volatilt neste år. Men vi tror ikke det vil gå opp særlig fra dagens nivå, og det blir trøblete fremover, sier Frontline-sjef Robert Hvide Macleod til Finansavisen. 

Flere nyheter Kun én av ti ingeniører mener regjeringen gjør nok
Bull på olje med tidenes verste 18-månedersfall
Hegnar: - Hvor dypt faller oljen?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media