Shirley (79) har hjulpet alle andre i over 35 år. Nå stiller folk opp for henne

Har samlet inn over åtte millioner til vanskeligstilte. - Nå er det vår tur til å hjelpe Shirley.

FÅR HJELP: 79 år gamle Shirley Bottolfsen får hjelp til å pusse opp huset. Selv har hun hjulpet andre i over 35 år. Foto: Gøran Andre Meisler
FÅR HJELP: 79 år gamle Shirley Bottolfsen får hjelp til å pusse opp huset. Selv har hun hjulpet andre i over 35 år. Foto: Gøran Andre MeislerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bodø-profilen Shirley Bottolfsen (79), som er kjent for å samle inn penger og nødvendig utstyrt til byens trengende, er nå den som får hjelp.

Det melder lokalavisa Bodø Nu.

Også bedrifter har stilt opp for å hjelpe Bottolfsen med å få orden på huset.

- Nå er det vår tur til å hjelpe Shirley, det har hun virkelig fortjent, sier Tor-Erik Holst Andersen i Maxiflis.

Har hatt det tøft - Det er helt fantastisk. Nå er jeg redd for å våkne opp for å finne ut at det ikke er sant. Det har kommet mer enn 40 personer og bedrifter og meldt sin tjeneste, og det kommer hele tiden nye folk, sier Bottolfsen til Dagbladet.

Bottolfsen flyttet fra Irland til Bodø på 50-tallet, og siden har hun blitt et ikon i byen. Hun har også mottatt Kongens fortjenstemedalje i sølv for sitt arbeid.

Mens hun har brukt dag og natt for å hjelpe andre, har huset forfalt. Og etter at mannen Per gikk bort i fjor, har det blitt enda vanskeligere å få hjulene til å gå rundt hjemme.

- Hun har hatt det tøft etter at mannen hennes gikk bort, og trenger hjelp til flere praktiske ting for å få huset i stand. Alt fra maling, gressklipping og rydding, til rørleggerarbeid og elektrisk arbeid. Det var utgangspunktet for initiativet, sier  Gøran Andre Meisler til Avisa Norland.

- Lever i en drøm Meisler er blant ildsjelene bak hjelpen til Bottolfsen, og la i går ettermiddag ut en melding på Facebook der han oppfordret til felles dugnadsinnsats.

Meldingen har blitt delt over 100 ganger.

- Det er helt enormt, og jeg føler at jeg lever i en drøm, sier Bottolfsen.

- Synes du at det er fortjent, siden du har hjulpet andre så lenge?

- Jeg har ikke tenkt på det sånn. Det jeg har gjort, har jeg gjort av kjærlighet. Jeg ville aldri bedt om hjelp, men jeg er veldig takknemlig og ydmyk, sier Bottolfsen til Dagbladet.

- Når jeg for eksempel kjører ut mat hver dag fra fem til ni, har jeg opplevd så mye takknemlighet gjennom alle år. Nå er det jeg som får vise takknemlighet, sier hun videre.

Uvirkelig Hun har blitt veldig glad i Bodø etter at hun flyttet fra Irland.

- Dette viser hvor stort hjerte Bodø har. Jeg har blitt veldig glad i denne byen, sier hun.

Men likevel har hun aldri sett for seg å få så mye hjelp tilbake.

- Jeg kjører ut mat til asylmottak, natthjem, Frelsesarmeen og alle som måtte trenge det. Hadde du trengt mat, skulle du fått det. Men jeg hadde aldri trodd at jeg selv skulle bli den som skulle få noe, og jeg har heller ikke gjort dette for at jeg skulle få noe. Men jeg føler en enorm glede og takknemlighet, sier Bottolfsen.

FIKK FORTJENESTEMEDALJE: Shirley Bottolfsen har fått Kongens fortjenestemedalje av kong Harald.
Foto: Bjørn Sigurdsøn , SCANPIX .
FIKK FORTJENESTEMEDALJE: Shirley Bottolfsen har fått Kongens fortjenestemedalje av kong Harald. Foto: Bjørn Sigurdsøn , SCANPIX . Vis mer