Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Shoaib Sultan: - Kommer ikke til å drømme om ordførerkjedet i natt

Alt tyder på at Miljøpartiet De Grønne havner i viktig vippeposisjon.

ENDELIG HJEMME: - Vi har fått nye dører, så nå håper jeg at nøkkelen passer, sier Shoaib Sultan idet han låser seg inn. Foto: Tomm W. Christiansen
ENDELIG HJEMME: - Vi har fått nye dører, så nå håper jeg at nøkkelen passer, sier Shoaib Sultan idet han låser seg inn. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Miljøpartiet De Grønne (MDG) har gjort et brakvalg i Oslo, og alt tyder på at de grønne nå blir liggende på vippen.

Ifølge de siste målingene er MDG større enn både SV og Rødt med en oppslutning på 8,9 prosent i hovedstaden.

Se det siste resultatet her.
 
- Politisk grunnlag kommer først Det kan fort bety at de grønne vil kreve at deres ordførerkandidat, Shoaib Sultan, skal ta over ordførerkjedet til Fabian Stang, hvis de skal støtte Raymond Johansen som ny byrådsleder.

Om dette blir en realitet, gjenstår ennå å se.

GÅR FRAM: Slik ser mandagberegningen ut sammenliknet med kommunevalget for fire år siden. MDG gjør et kjempebyks. Grafikk: Kjell Erik Berg
GÅR FRAM: Slik ser mandagberegningen ut sammenliknet med kommunevalget for fire år siden. MDG gjør et kjempebyks. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer

- Jeg sa jo ja til å bli ordførerkandidat, men jeg tenker ikke så mye på det akkurat nå. Først må vi legge det politiske grunnlaget, så må vi ta de samtalene som gjenstår, sier Sultan.

En stor utfordring - Da du gikk hjemmefra i dag tidlig, kunne du forestille deg dette resultatet?

- Vi har hatt veldig gode målinger, men vi var klar over at målingene måtte konverteres til stemmer. Vi kjørte på, gjorde vårt beste og håpet det skulle gå bra. Det gjorde det også.

- Nå føles det veldig virkelig, samtidig som vi har en stor utfordring foran oss.

- Kommer du til å drømme om ordførerkjedet i natt?

- Nei. I første omgang ønsker jeg meg en grønnere utvikling i Oslo. Vi har fått et mandat av folket, og jeg føler meg klar for å levere, sier Sultan til Dagbladet idet han forlater partifesten, for en rask tur innom TV2.

Utslitt og uthvilt Dagen startet med valgkampinnspurt klokka syv. Litt etter klokka to setter han seg i taxien, på vei hjem.

-Dagen i morgen starter når jeg våkner. Så det blir vel ved syv-tiden, sier Sultan i det han setter seg i taxien og kjører hjemover.  

Klokka har nesten blitt halv 3 når taxien er fremme på Bjørndal i Oslo.

- På en måte er jeg helt utslitt, men på en annen side er jeg ikke sliten i det hele tatt. Nå skal jeg ta meg en kopp varm melk, også skal jeg prøve å sove, sier Sultan i det han lukker døra bak seg, hjemme.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!