STORMFULLT EKTESKAP:  Phil og Brynn Hartman slet i ekteskapet, men ingen ville ha trodd at det skulle ende i drap og selvmord. Foto: David McGough, The LIFE Picture Collection, Getty Images
STORMFULLT EKTESKAP: Phil og Brynn Hartman slet i ekteskapet, men ingen ville ha trodd at det skulle ende i drap og selvmord. Foto: David McGough, The LIFE Picture Collection, Getty ImagesVis mer

Showet er forfulgt av tragedier - Phils skjebne rystet hele USA

17 år etter tragedien kommer det stadig nye detaljer om drapet på den populære komikeren som ble omtalt som selve «limet» i Saturday Night Live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Brynn Hartmann drømte om et liv i rampelyset, og oppmerksomheten hun fikk som modell og som kona til den berømte komikerektemann var ikke nok. I stedet skapte hun enorme avisoverskrifter etter sin død, for å ha skutt en sovende Phil Hartmann to ganger i hodet. Timer senere tok hun sitt eget liv. Drapet og selvdrapet sendte sjokkbølger gjennom Hollywood.

17 år etter tragedien i det Hartman`ske hjem i Los Angeles, kommer det jevnlig nye, gruoppvekkende detaljer om det som skjedde natten til 28. mai 1998. I Mike Thomas`s biografi, «You Might Remember Me: The Life and Times of Phil Hartman», forteller blant andre Hartmans andre kone, Lisa Strain, at hun sendte Phil og Brynn et gratulasjonskort etter at de i 1988 fikk sønnen Sean.  Det hun fikk i retur, ble på mange måter en advarsel om hva som var i vente. I et firesiders, hatefullt brev truet en sjalu Brynn med å klore ut øynene på Strain hvis hun noen gang kom i nærheten av Phil igjen. En sjokkert Strain ringte eks-mannen og fortalte hva hun hadde fått i posten, hvorpå Phil Hartman avmålt svarte at han var delvis skyld i det hele i og med at han tidligere hadde svart ja på spørsmål fra Brynn om han og Lisa var sjelevenner. I telefonsamtalen med Strain opplyste Hartman også at trusselbrevet hun mottok var langt fra så giftig som selve utkastet. En lamslått Lisa Strain slengte på røret og snakket ikke med eks-mannen på to år.  Ti år senere ble han altså drept av nettopp Brynn, kone nummer tre. Saturday Night Live - forfulgt av tragedier Det direktesendte komedieshowet har gått på NBC siden 1975. Showet er berømt verden over og har fått flere internasjonale avleggere. En rekke av showets stjerner møtte en tidlig og tragisk død. Her er fire av de mest omtale tragediene. 

John Belushi 

John Belushi (t.h) er i Norge best kjent for sin rolle i filmen «Blues Brothers». Belushi døde av en overdose kokain og heroin i 1982. Han ble 33 år gammel.

Chris Farley

Chris Farleys død sammenlignes ofte med John Belushis tragiske endelikt. Begge døde av en overdose 33 år gamle. Farley ble funnet død i sin leilighet i 1997. Dødsårsaken var en overdose morfin og kokain.

Charles Rocket

Charles Rocket fikk sparken fra  Saturday Night Live i 1981 etter å ha sagt «fuck» på direkten. Rocket begikk selvmord i 2005, 56 år gammel. 

Gilda Radner

Gilda Rander var medlem av original­besetningen i SNL, og fikk i 1978 en Emmy for sin innsats på showet. Radner døde av kreft i en fredag i 1989. SNL-showet dagen etterpå ble åpnet av en gråtende Steve Martin, som viste et klipp av en sketsj han og Radner gjorde sammen der de parodierte Fred Astaire i og Cyd Charisse i et dansenummer. 

Møttes på blind date

Alt virket tilsynelatende perfekt på overflaten. Ekteskapet til den ekstremt populære Phil Hartman virket like robust som karrieren hans. Han, en utrolig begavet og prisbelønt komiker, var på vei opp Hollywood-stigen. Han ble hyllet for sine parodier av Frank Sinatra og en McDonalds-elskende og milkshake-slurpende Bill Clinton i satireprogrammet Saturday Night Life (SNL). Han hadde stemmen til flere av karakterene i animasjonsserien «The Simpsons», og etter hvert rollen som det pompøse ankeret Bill McNeal i NBC-komedien «NewsRadio».  Hun, en vakker, skandinavisk-ættet småbyjente fra Minnesota med fødenavn Vicki Jo Omdahl. Som droppet ut av videregående, giftet seg, skilte seg, jobbet som modell og som senere flyttet til Hollywood for å leve ut skuespillerdrømmen. Hun byttet navn til Brindon. Senere til Brynn. Hun tok oppdrag som badedraktmodell da hun møtte nyskilte Phil Hartman på en blind date i 1986. Året etter var de gift og året etter det igjen var de foreldre. På grunn av mannens lynkarriere på tv-skjermen, ble det hun som for det meste tok seg av sønnen Sean og datteren Birgen, som kom til verden i 1992. Men fru Hartman ville mer, og fortsatte med privattimer i skuespill. Hun tok også flere ansiktsløftninger. Til tross for alle anstrengelser og store forhåpninger, fikk hun bare en bitteliten rolle i en film og en tv-serie — mye takket være fordi hun var kona til sjefskomikeren. Kjendisparet ble sett på som lykkelig og harmonisk. De lo og hadde det moro sammen i offentligheten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn