Showhestene mishandles med stokker og får etsende kjemikalier på hovene

Amerikansk politi har siktet fire hestetrenere etter sjokkvideo tatt opp undercover av dyrevernere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dyrevernorganisasjonen «The Humane Society» publiserte i går en video som viser grov mishandling av hester som deltar i oppvisninger og show.

Den svært opprørende videoen, som kan ses øverst i denne saken, er et resultat av sju ukers filming med skjult kamera, der flere hestetrenere blir avslørt mens de mishandler de flotte dyrene.

Det er hesterasen «Tennessee Walking Horse» som blir mishandlet. Hesterasen er kjent for sin unike gange og rolige temperament, noe som gjør den populær og velegnet til oppvisninger og hesteshow. Hestetrener - eller dyremishandler - Jackie McConnell har flere hester på gården sin og i den sjokkerende videoen ser man ham i fri dressur mens han tror han er utenfor offentlighetens innsyn.

Grov mishandling Flere ganger slår han hestene med stokker, både mens de står og ligger nede. I tillegg blir hestene utsatt for såkalt «soring», der hestene blir påført etsende kjemikalier rundt hovene, før hovene blir pakket inn i plastikk. Mishandlingen gir hestene dype sår og gjør at de går enda «flottere» i showene, samt at de øker avlsverdien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer