Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mannen med verdens lengste negler

Shridhar sparte neglene sine i 66 år - nå ligger de på museum

Måtte bruke vinkelsliper for å kutte dem av.

KLIPPET AV: Shridhar Chillal fra India er fornøyd med at de lange neglene hans nå vises fram på museet «Ripley's Believe it or Not» i New York. Foto: NTB Scanpix
KLIPPET AV: Shridhar Chillal fra India er fornøyd med at de lange neglene hans nå vises fram på museet «Ripley's Believe it or Not» i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede som 14-åring, etter å ha fått kjeft av læreren for at han brakk en negl, har indiske Shridhar Chillal spart på neglene på sin venstre hånd.

Siden 1952 har han ikke klippet dem én eneste gang, men 11. juli 2018, hele 66 år senere, har han nå blitt kvitt de lange neglene.

Verdens lengste negler

På det tidspunktet Shridhar begynte å spare ut neglene sine, var det ingenting som het Guinnes Rekordbok. I 1979 fikk inderen sin helt egen plass i rekordboka.

Da hadde 82-åringen klart å spare seg opp til en samlet lengde på 9 meter med negler.

POSERER MED NEGLENE: Neglene til Shridhar hadde en samlet lengde på 9 meter. Foto: NTB Scanpix
POSERER MED NEGLENE: Neglene til Shridhar hadde en samlet lengde på 9 meter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til slutt bestemte likevel Shridhar seg for å kvitte seg med neglene, men etter å ha forsøkt å klippe de vekk med en saks på egenhånd, måtte han se slaget tapt.

Da neglene til slutt ble fjernet hadde Shridhar satt seg på flyet til en lege i New York, som fjernet neglene ved hjelp av en vinkelsliper, melder Huffington Post.

Hadde store smerter

Den store vekten av neglene hadde vært vanskelig å holde ut, og til slutt ble smertene så store at han så seg nødt til å gjøre noe med problemet, forteller Shridhar til Patch New York.

- Det ble til slutt så ille at det var umulig for meg å åpne den venstre hånda. Jeg kjente smertene ut i fingrene ved hvert eneste hjerteslag. Det gjorde vondt hvert eneste sekund, sier han.

Da han kvittet seg med de lange neglene var han redd for at noe av særpreget hans ville forsvinne, og at ingen ville huske ham lenger. Den bekymringen ble han kvitt da han fikk besøke museet «Ripley's Believe it or Not» i New York.

Der ligger nå de lange fingerneglene hans utstilt i et stort glassmonter.

- Jeg var litt redd for at kjendisstatusen min ville forsvinne, men etter å ha vært her forsto jeg at jeg har blitt en ekte kjendis. Nå vil neglene mine bli husket for alltid, og folk fra alle kanter av verden kan se på dem, sier han til Patch New York.