- Si det til meg direkte

Anonyme partikilder vil ikke ha Bård Hoksrud på Frps stortingsliste for Telemark i 2013, etter sexkjøpet i Riga i fjor.

ANGRET: FRP`s Bård Hoksrud angret åpent og ærlig i flere medier etter episoden i Riga i fjor høst, og høstet mye sympati for måten han gjorde dette på. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
ANGRET: FRP`s Bård Hoksrud angret åpent og ærlig i flere medier etter episoden i Riga i fjor høst, og høstet mye sympati for måten han gjorde dette på. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange spådde problemer for Hoksruds videre politiske liv etter at TV2 filmet ham i det han kom ut fra et tvilsomt etablissement sammen med en prostituert, under en privat tur med venner til Riga.  

Etter å ha bedt om unnskyldning for dårlig dømmekraft og betalt en bot på 25 000 kroner for brudd på den såkalte Sexkjøpsloven, selv om ingen ting ble bevist, tok det kun kort tid før han var tilbake i den politiske manesjen. En arena som enkelte anonyme partikilder ønsker den profilerte og populære politikeren vekk fra.  

- Det er leit at de som hevder dette ikke kan si det direkte til meg, men heller ønsker å være anonyme i VG, sier en åpenbart skuffet Hoksrud til Dagbladet.     

- Kjenner du identiteten til de som har baksnakket deg?

- Det vil jeg ikke mene noe om.  

Kampanje Gjennom intervjuene med anonyme kilder opplever Hoksrud og familien at det nærmest er startet en kampanje for å holde feiltrinnet varmt, til den reelle nominasjonsprosessen starter en gang til sommeren.. 

- Alle som har opplevd å trå feil forstår at dette et en belastning. Ikke minst for familien, som faktisk er uskyldig i dette, og forsøker å få lagt det bak seg, sier Bård Hoksrud.

- Hvordan opplever du at det spekuleres i nominasjonen din på denne måten?

- Vanskelig å si noe om det, for jeg har ikke tatt stilling til om jeg skal stille til valg eller ikke, sier Hoksrud, som befinner seg i Ålesund for å delta på et møte om samferdsel.  

Åpen og ryddig Bård Hoksrud understreker at han ikke vil gjøre noe med saken nå. I stedet presiserer han at ingen har klippekort på stortingsplass.  

- Men vi kan håpe og tro at nominasjonsprosessen framover vil foregå i rolige og ordentlige former, slik det er tradisjon for i Telemark Frp.  

Til Dagbladet sier Hoksrud at det ikke er uventet at hans feiltrinn i fjor kunne bli brukt mot ham.

Krever åpenhet Fylkesleder i Telemark Frp, Kristian Norheim, liker dårlig at ambisiøse medlemmer tyr til anonym baksnakkelse i forbindelse med politiske prosesser i partiet.

- Jeg skal i alle fall gjøre mitt til at prosessen framover foregår så åpen og ryddig som bare mulig. Anonyme kilder til avisene liker jeg dårlig, sier han.

Fylkeslederen understreker sterkt at det er grei skuring å ha politiske ambisjoner og å være kritiske til medlemmer og saker. Men da skal også folk ha mot nok til å gjøre det i åpenhet.

Frp i Telemark har hatt flere kjedelige saker å hanskes med den senere tiden. Foruten Hoksruds feiltrinn, ble Bamble Frp for kort tid siden nødt til å kaste sin valgte leder etter uheldige uttalelser på Facebook.

POPULÆR: Bård Hoksrud er en av de mest profilerte og populære Frp-politikerne, og stiller villig vekk opp på en rekke debatter og programmer som tar for seg samferdsel. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
POPULÆR: Bård Hoksrud er en av de mest profilerte og populære Frp-politikerne, og stiller villig vekk opp på en rekke debatter og programmer som tar for seg samferdsel. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer