- Si nei, Anne!

Tidligere statsminister Per Borten (Sp) ber nå Senterpartiets statsråder, med Anne Enger Lahnstein i spissen, ta dissens i regjeringen og gå mot anbefaling av veterinæravtalen med EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Borten ledet selv en koalisjonsregjering mellom 1965 og 1971, helt til den revnet på intern uenighet i EF-spørsmålet. Før den tid opplevde han flere ganger at statsråder tok dissens og gikk mot det øvrige regjeringskollegiet.

Nå synes han Anne og de andre Sp-statsrådene i regjeringen bør gjøre det samme. Særlig fordi Sp's landsstyre har fattet et klart vedtak om å gå mot veterinæravtalen.

Hit, men ikke lenger

- Statsrådene fra Senterpartiet vil gå på akkord med den øverste beslutningsmyndigheten i partiet sitt hvis de ikke dissenterer. Folk venter nå at Senterpartiets statsråder sier: Hit, men ikke lenger. - Jeg har levd med dissens i regjering selv. Det er ikke noe ukjent fenomen i parlamentarisk skikk og bruk. Det må man bare akseptere og godta som en naturlig demokratisk ytringsmåte.

- Det er ikke nok at stortingsgruppa stemmer mot?

- Nei. Folk er fortvilte. Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke går åpent og ærlig ut mot veterinæravtalen. Det styrker jo ikke regjeringen å manøvrere seg inn i en slik situasjon. Det er ingen grunn til å legge skjul på meninger og standpunkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer