- Si nei til ferie i skoletiden

Direktør Petter Skarheim i Utdanningsdirektoratet mener at rektorer oftere bør nekte elever å dra på ferie i skoletiden.

- BØR NEKTE ELEVER FRI: Direktør Petter Skarheim i Utdanningsdirektoratet mener at rektorer oftere bør nekte elever å dra på ferie i skoletiden. Foto: SCANPIX
- BØR NEKTE ELEVER FRI: Direktør Petter Skarheim i Utdanningsdirektoratet mener at rektorer oftere bør nekte elever å dra på ferie i skoletiden. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Direktør Petter Skarheim i Utdanningsdirektoratet mener at rektorer oftere bør nekte elever å dra på ferie i skoletiden.

Selv om landets elever har to måneder med sommerferie, er det mange foreldre som velger å ta med seg barna på ferie utenfor skoleferien. Gjerne kan det bli både én, to og enda flere uker med ferie i tillegg til de ordinære feriene. Det er derfor på tide å stramme inn praksisen, mener Utdanningsdirektoratet.

- Dette er ingen god tendens. Dersom dette er i ferd med å skli ut, må rektorene gi beskjed om at dette er fravær som elevene og foreldrene ikke kan regne med å få godkjent, sier Skarheim til VG.

Han mener at rektorene ved skolestart bør informere både elever og foreldre om dette.

- Skolen skal ha førsteprioritet. Det er ingen rettighet at elevene skal ha fri utenom feriene som fremgår av skoleruten ved den enkelte skole, sier Skarheim.

Rektor kan ifølge regelverket gi inntil to uker fri dersom det regnes som forsvarlig for den enkelte elev. Mange foreldre benytter seg av dette regelverket for å søke om fri. (NTB)