Digitaliseringsministeren med klar beskjed til småbarnsforeldre:

- Si nei til smarttelefon

Barn i barneskolealder bør ikke ha smarttelefon, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup. Hans egne barn har skjermforbud på hverdagene.

SI NEI: Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) mener foreldre bør si nei til smarttelefon for barn i barneskolealder. Her ankommer Stortingets åpning tidligere i høst.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SI NEI: Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) mener foreldre bør si nei til smarttelefon for barn i barneskolealder. Her ankommer Stortingets åpning tidligere i høst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ingen gode grunner til at barn i barneskolealder skal ha egne smarttelefoner. At enkelte foreldre sier ja til smarttelefon, skaper et press for andre foreldre til å gjøre det samme, sier Astrup til Dagbladet.

Han viser til at aldersgrensen for bruk av sosiale medier uansett er 13 år og at smarttelefoner er dyre.

- Ikke alle foreldre har råd til å skaffe barna en smarttelefon. Behovet som enkelte foreldre har for å holde oppsyn med sine barn, kan uansett dekkes med en langt billigere telefon med knapper, sier Astrup.

Sier nei

Digitaliseringsministeren fra Høyre er selv far til en første- og en tredjeklassing og sier familien har klare regler for skjermbruk.

- Vi har ikke funnet noen fasit for dette, men mener selv at det fungerer greit hjemme hos oss. Utover litt TV-titting, får ikke barna bruke skjerm på på hverdager, sier Astrup.

- Er det ikke et paradoks at landets første digitaliseringsminister er så restriktiv til smarttelefoner og nettbrett?

- Nei, er det én ting jeg ikke er bekymret for, så er det at barn ikke får nok skjermtid. Jeg er positiv til bruk av digitale læremidler i skolen, men ellers mener jeg det er grunn til å bekymre seg for mengden tid som barn og unge bruker på skjerm framfor å leke eller være med venner, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer