Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Si til president Obama at jeg ringer tilbake, jeg spiller tennis

Venn av David Cameron hevder statsministeren avviste verdens mektigste mann.

MEKTIGE MENN LEKER MED SMÅ BALLER: President Barack Obama og statsminister David Cameron spiller bordtennis sammen under et besøk hos studentene hos the Globe Academy i London i mai 2011. Ifølge Camerons kompis, Charlie Brooks, avviste Cameron en telefon fra Obama fordi han var opptatt med å spille tennis. Foto: AP / Charles Dharapak / NTB scanpix
MEKTIGE MENN LEKER MED SMÅ BALLER: President Barack Obama og statsminister David Cameron spiller bordtennis sammen under et besøk hos studentene hos the Globe Academy i London i mai 2011. Ifølge Camerons kompis, Charlie Brooks, avviste Cameron en telefon fra Obama fordi han var opptatt med å spille tennis. Foto: AP / Charles Dharapak / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Storbritannias statsminister David Cameron har fått rykte på seg å like og slappe av. I England omtales det som «chillaxing», lansert i en biografi om statsministeren.

Nå har stempelet fått vann på mølla etter at en gammel mann hevder Cameron avviste en telefon fra selveste presidenten i USA- Barack Obama.

Britiske The Telegraph skriver at Camerons gamle venn Charlie Brooks hevder at da de spilte tennis sammen en dag på statsministerens landsted Chequers, kom det en telefon fra over atlanteren.

- Jeg spilte med ham på Chequers en dag. Jeg vant første sett lett, så vant han det andre. Så kom det noen bort til ham og sa: eh... Mr. Obama er på telefon til deg, statsminister, sier Brooks.

- Jeg tenkte, ok, nå må vi gi oss. Men han sa: Jeg tror vi har tid til et tredje sett, si til Mr. Obama at jeg ringer ham tilbake. Han trodde åpenbart at han skulle slå meg. Men jeg slo ham to sett mot ett, sier Brooks, ifølge The Telegraph, som siterer et intervju gjort med Brooks i det britiske hestemagasinet Racing Post.

Venner Charlie Brooks er nemlig en tidligere kjent hestetrener i England. Men han er kanskje enda mer kjent for å være mannen til den skandaleomsuste Rebekah Brooks, tidligere redaktør i News of the World, som ble nedlagt etter en avlyttingsskandale. I kjølvannet ble det avslørt tette bånd mellom Brooks og Cameron, et vennskap som har kjølnet som følge av skandalene.

Kilder nær statsministeren avviser telefonuttalelsen og at de to bare har spilt tennis sammen en gang i løpet av de tre gangen Brooks har besøkt statsministeren på Chequers. Ifølge kildene The Telegraph gjengir var det en morgen i august i 2010 og sammenfaller ikke med en telefon fra Obama, ifølge kildene avisa har vært i kontakt med.

- Vi klør oss i hodet, sier kildene.

- Planlegges En annen kilde i statsministerens stab sier til BBC at det er ikke slik at presidenten og statsministeren i to av verdens mektigste land bare ringer hverandre tilfeldig. Telefonsamtalene dem i mellom planlegges gjerne dager i forveien, melder BBC.

Til tross for tennistelefonpåstanden, håper Charlie Brooks at vennskapet til Cameron skal bestå.
- Vi er Ganske gode venner, vi kan ikke møtes nå om dagen selvfølgelig, men jeg regner med at det vil gå over, sier Brooks til hestemagasinet.

TENNISMANN: Storbritannias statsminister David Cameron viser sine ballkunstner med racketen på Trafalgar Square i London da den internasjonale paralympics-dagen ble markert 8. september i år. Foto: AP Photo / Matt Dunham ( NTB scanpix
TENNISMANN: Storbritannias statsminister David Cameron viser sine ballkunstner med racketen på Trafalgar Square i London da den internasjonale paralympics-dagen ble markert 8. september i år. Foto: AP Photo / Matt Dunham ( NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media