-  Si unnskyld, Nybakk!

Carl I. Hagen tror truslene fra forsvarskomiteens leder Marit Nybakk (Ap) skyldes at hun ble avslørt i å ri to hester samtidig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp-formannen, som gjennom de siste åra ikke er ukjent med negative avisoppslag basert på anonyme kilder, ber nå Marit Nybakk om å beklage raseriutbruddet. Dagbladet skrev i går at Ap's mest sentrale forsvarspolitiker truet en medarbeider i Bertel O. Steen, som bistår Eurofighter i Norge, og en politisk rådgiver i Fremskrittspartiet.

Nybakk var overbevist om hvem som var kildene for Dagbladets artikkel om Norges framtidige investering i nye jagerfly.  

- Ingen stor sak

-  Jeg har forståelse for at Nybakk føler seg presset. Grunnen er at hun ble avslørt i å ri to hester på en gang. Først gikk hun høyt på banen og krevde gjenkjøp for norsk forsvarsindustri. Deretter trakk hun seg. Det er som å sette utfor hoppbakken, men bremse før kanten. Når flere påpeker det, blir hun rasende, hevder Hagen.

Han vil ikke gjøre «noen stor sak» ut av episoden, men vil bare gi henne noen råd.

-  Dum kildejakt

-  Politikere er også mennesker, men hun bør forstå at denne typen sinnereaksjon er lite gjennomtenkt. Den dummeste måten å møte et negativt oppslag på er å jakte på kildene. Hun kan i stedet la det gå ut over en redaktør eller journalist. Hennes reaksjon var uklok, og hun bør ta lærdom av dette, sier Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer