Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Si unnskyld, Valgerd

Et massivt opprør sprer seg på grasrota i Rogaland KrF. Kravene er at partilederen skal be Jan Birger Medhaug om unnskyldning, og at KrFs generalsekretær skal trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Valgerd Svarstad Haugland eller generalsekretær Inger Helene Venås var i går villig til å etterkomme kravene.

- Foreløpig vet vi ikke engang om det er grunnlag for å kalle dette et politisk opprør, og vi har full tillit til fylkesstyret i Rogaland, sier Venås til Dagbladet.

Grasrotaksjon

I går vedtok arbeidsutvalget i Rogaland KrF å innkalle til ekstraordinært fylkesstyremøte onsdag i neste uke, etter at det tidligere ble sendt ut en e-post til alle de 26 lokallagene i Rogaland. Her ble lagene oppfordret til å kreve nytt fylkesstyremøte.

- Mitt ønske og håp er at Jan Birger Medhaug får tilbake sin plass som KrFs fylkesordførerkandidat. Jeg mener partiledelsen nå må be ham om unnskyldning, sier Tove Elise Frøland, lederen for Vindafjord KrF, som måtte sykmelde seg da hun gikk ut offentlig med sin støtte til Medhaug.

KrFs ordførerkandidat i Haugesund, Jostein Otto Waage, sier at han krever at generalsekretær Inger Helene Venås trekker seg fra sin stilling.

- Hun må ta ansvaret for den ensidige informasjonen som ble gitt til fylkesstyret i Medhaug-saken, når det nå viser seg at det ikke var grunnlag for politianmeldelse, sier Waage.

Ensidig versjon

På fylkesstyremøtet i Rogaland 25. juni, der man «forhåndsdømte» Medhaug slik at han ikke lenger fikk være partiets kandidat som fylkesordfører, redegjorde generalsekretær Inger Helene Venås i detalj for grunnlaget for voldtektsanmeldelsen.

- I ettertid er det vondt å tenke på at Medhaug ikke fikk slippe til med sin versjon, sier et medlem av fylkesstyret til Dagbladet.

OPPRØR: Partileder Valgerd Svarstad Haugland risikerer å få hele valgkampen ødelagt av den voksende konflikten i Rogaland.