SiA får 68,4 millioner

Akershus fylkeskommune har laget en krisepakke på 68,4 millioner kroner til Sentralsykehuset i Akershus (SiA). Ledelsen i fylkeskommunen hevder å ha blitt tatt på senga av krisen ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pasienter kastet på dør

Fredag presenterte ordfører Ragnar Kristoffersen krisepakken.

  Vel 30 millioner kroner kommer fra omplasserte midler. 13 millioner kroner er tømming av «siste reserver», mens 25 millioner kroner må tas opp i lån. Fylkestinget skal behandle tiltakspakken 9. desember.

  - Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke så hvor dramatisk situasjonen var ved SiA, før vi fikk notatet datert 19. november, sier Kristoffersen.

  I notatet fremgår det at pasienter har dødd på grunn av ressursmangel, og det gis en beskrivelse av et sykehus i krise.

  Ledelsen ved SiA var ikke til stede for å kommentere den såkalte tiltakspakken til sentralsykehuset.

Fem punkter

Det er fem hovedpunkter i tiltakspakken. Sengekapasiteten skal økes med 31 fra januar 1999, ved å forsere planlagt utbygging.

  Det skal investeres 25 millioner kroner til innkjøp av utstyr, pluss 5 millioner kroner, som skal øremerkes styrking av intensivkapasiteten.

  Intensiv- og overvåkningskapasiteten økes med 12 overvåkingsenheter, og det skal umiddelbart skaffes seks nye respiratorer, som betyr en dobling av dagens kapasitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer