SiA garanterer akutt behandling

Akershus fylkeskommune garanterer «rask og god» akutthjelp til alle pasienter ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA), og forventer at Helsetilsynet ikke griper direkte inn i driften av det kriserammede sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag varslet Statens Helsetilsyn at det ble vurdert å gripe direkte inn i driften ved et såkalt påbud, om ikke sykehuset sikret øyeblikkelig hjelp til pasienter. I dag garanterte fylkeskommunens helse- og sosialdirektør Lars Erik Flatø at alle SiA-pasienter er sikret i akutte situasjoner.

Hjelper SiA

- Jeg føler full trygghet for at vi kan tilby rask og god hjelp ved behov for akutt hjelp, sier Flatø.

Denne garantien utsteder han etter at det er bestemt at tre andre sykehus i Akershus skal tre hjelpende til dersom SiA foreløpig ikke til enhver tid selv har kapasitet til å gi øyeblikkelig hjelp.

Aker sykehus i Oslo har også sagt seg villig til å avlaste SiA, og Flatø forventer at også Ullevål sykehus og Diakonhjemmet i Oslo svarer positivt på bønnen om hjelp fra Akershus.

- Unødvendig

På bakgrunn av disse ekstraordinære tiltakene, mener Flatø at inngripen fra Helsetilsynet er unødvendig. «Øyeblikkelig hjelp-funksjonen er forsvarlig ivaretatt» forsikrer Flatø i brevet til helsedirektør Anne Alvik.

- Basert på de opplysningene vi har, er det ingen grunn til å iverksette et påbud. Vi har kommentert eller imøtekommet alt som er påpekt fra Helsetilsynet tidligere, sier Flatø.