SiA må ha 300-400 mill.

- Staten må umiddelbart inn med minst 300-400 millioner kroner i strakstilskudd til Sentralsykehuset i Akershus for å sikre en forsvarlig drift, sier fylkeslege Anders Smith i Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han understreker at situasjonen er svært kritisk og at SiA er et sykehus i krise.

- Det gjelder først og fremst øyeblikkelig hjelp-situasjonen, men vi er nesten like bekymret over opplysningene om at større kreftoperasjoner er blitt utsatt, sier Smith.

Fylkeslegen var i går formiddag på vei til SiA for å undersøke forholdene ved sykehuset og møte de ansvarlig for sykehuset.

- Vi må allerede i dag forvisse oss om at sykehuset har beredskap i bakhånd hvis det skjer noe - at de har alternative løsninger klare dersom situasjonen på intensivavdelingen ikke er god nok, og at de har tilstrekkelig kapasitet ved øyeblikkelig hjelp-situasjoner, sier Smith.

- Vi må være trygge på at pasienter som trenger respiratorbehandling får dette, og at sykehuset har avtaler med andre sykehus om respiratorbehandling om nødvendig.

Han understreker at det kan være aktuelt å sende pasienter til sykehus i andre deler av landet. Østfold og Fredrikstad er foreløpig mest aktuelle.

(NTB)