Siamesisk tvilling truer eldre og syke

En vanekriminell siamesisk tvilling har enda en gang stukket av fra institusjonen han bor på. Nå truer han igjen gamle og svake i Oslo. Politiet fortviler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen oppsøker institusjoner for eldre eller syke. Under dekke av å være teppeselger eller hjemmehjelp lurer han seg inn til gamle og forsvarsløse, som han så rundstjeler. Hvis han ikke klarer å lure seg inn, har han ved flere anledninger tatt seg vei inn i leilighetene med makt.


Dagbladet skrev om mannen i januar

Soningsudyktig

Til sammen er han dømt hele 24 ganger for slike forhold, siste gang var onsdag i forrige uke. Likevel klarer ikke politiet å holde ham unna byens eldre. Rettspsykiaterne Berthold Grünfeld og Hans Jakob Stang mener han er mentalt frisk nok til å måtte ta ansvar for sine egne handlinger, men ikke egnet til å sitte i fengsel.


Tirsdag var han ifølge politiet på ferde igjen. Tre beboere i et bosenter for funksjonshemmede på Trosterud fikk besøk av den siamesiske tvillingen.

-  Han kom og sa at han var fra hjemmesykepleien, men jeg trodde ikke noe på ham. For jeg kjenner dem som pleier å komme her, sier funksjonshemmede Kari Fahlvik Olsen (54).

Ba om vann

Likevel klarte mannen å komme seg innenfor døra. Han tok av seg jakka og ba om et glass vann.

-  Etter å ha drukket vannet, tok han med seg jakka og hele veska mi som sto ved siden av. Så gikk han bare. I veska hadde jeg over 700 kroner og alle bankkortene mine, sier hun.

 BESTJÅLET:  Funksjonshemmede Kari Fahlvik Olsen ble tirsdag frastjålet over 700 kroner. Politiet fortviler over at samfunnet ikke klarer holde gjerningsmannen, en vanekriminell, borte fra gata. Foto: Bjørn Langsem
BESTJÅLET: Funksjonshemmede Kari Fahlvik Olsen ble tirsdag frastjålet over 700 kroner. Politiet fortviler over at samfunnet ikke klarer holde gjerningsmannen, en vanekriminell, borte fra gata. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

En 60-åring kvinne og en 75 år gammel mann, som bor på samme sted, fikk også besøk av mannen. 60-åringen ringte politiet og den siamesiske tvillingen ble pågrepet på Trosterud T-banestasjon like etter. Der skal han ha forsøkt å stjele veskene til passasjerer på perrongen.

Politiet tror han kan ha forsøkt å stjele fra enda flere personer på Trosterud tirsdag, og ber alle som har blitt oppsøkt av mannen om å melde seg.Han er 1,71 meter høy, mørkt krøllete hår og bart. Han har et godt synlig arr på høyre framside av hodet, der han ble separert fra sin siamesiske tvillingbror.

-  Intet fengsel har den oppfølgingen han trenger, sier advokat Arne Seland. Han representerer mannen, som nekter ethvert kjennskap til det han er siktet for.