Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siamesisk tvilling truer eldre og syke

En vanekriminell siamesisk tvilling har enda en gang stukket av fra institusjonen han bor på. Nå truer han igjen gamle og svake i Oslo. Politiet fortviler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen oppsøker institusjoner for eldre eller syke. Under dekke av å være teppeselger eller hjemmehjelp lurer han seg inn til gamle og forsvarsløse, som han så rundstjeler. Hvis han ikke klarer å lure seg inn, har han ved flere anledninger tatt seg vei inn i leilighetene med makt.


Dagbladet skrev om mannen i januar

Soningsudyktig

Til sammen er han dømt hele 24 ganger for slike forhold, siste gang var onsdag i forrige uke. Likevel klarer ikke politiet å holde ham unna byens eldre. Rettspsykiaterne Berthold Grünfeld og Hans Jakob Stang mener han er mentalt frisk nok til å måtte ta ansvar for sine egne handlinger, men ikke egnet til å sitte i fengsel.


Tirsdag var han ifølge politiet på ferde igjen. Tre beboere i et bosenter for funksjonshemmede på Trosterud fikk besøk av den siamesiske tvillingen.

-  Han kom og sa at han var fra hjemmesykepleien, men jeg trodde ikke noe på ham. For jeg kjenner dem som pleier å komme her, sier funksjonshemmede Kari Fahlvik Olsen (54).

Ba om vann

Likevel klarte mannen å komme seg innenfor døra. Han tok av seg jakka og ba om et glass vann.

-  Etter å ha drukket vannet, tok han med seg jakka og hele veska mi som sto ved siden av. Så gikk han bare. I veska hadde jeg over 700 kroner og alle bankkortene mine, sier hun.

 BESTJÅLET:  Funksjonshemmede Kari Fahlvik Olsen ble tirsdag frastjålet over 700 kroner. Politiet fortviler over at samfunnet ikke klarer holde gjerningsmannen, en vanekriminell, borte fra gata. Foto: Bjørn Langsem
BESTJÅLET: Funksjonshemmede Kari Fahlvik Olsen ble tirsdag frastjålet over 700 kroner. Politiet fortviler over at samfunnet ikke klarer holde gjerningsmannen, en vanekriminell, borte fra gata. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

En 60-åring kvinne og en 75 år gammel mann, som bor på samme sted, fikk også besøk av mannen. 60-åringen ringte politiet og den siamesiske tvillingen ble pågrepet på Trosterud T-banestasjon like etter. Der skal han ha forsøkt å stjele veskene til passasjerer på perrongen.

Politiet tror han kan ha forsøkt å stjele fra enda flere personer på Trosterud tirsdag, og ber alle som har blitt oppsøkt av mannen om å melde seg.Han er 1,71 meter høy, mørkt krøllete hår og bart. Han har et godt synlig arr på høyre framside av hodet, der han ble separert fra sin siamesiske tvillingbror.

-  Intet fengsel har den oppfølgingen han trenger, sier advokat Arne Seland. Han representerer mannen, som nekter ethvert kjennskap til det han er siktet for.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!