Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siamesiske tvillinger skal skilles

Foreldrene til de siamesiske tvillingene i Storbritannia vil ikke gå imot at barna skilles ved en operasjon, selv om det fører til døden for den ene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk domstol har tidligere slått fast at de sju uker gamle jentebarna Josie og Mary skal skilles ved en operasjon. Det vil redde livet for den ene, men føre til døden for den andre. Operasjonen vil gi Josie en sjanse til å leve videre. Hvis de ikke skilles, vil sammenvoksningen føre til at Josie dør.

De romerskkatolske foreldrene har nå bestemt seg for at de ikke vil anke rettsavgjørelsen til høyesterett. Advokaten deres, John Kitchingman, sier at foreldrene har brakt saken inn for to domstoler og fire dommere, som alle var enige om at operasjonen bør gjennomføres.

- Foreldrene føler at de har gjort sitt beste for begge døtrene, og de greier ikke å gå videre med denne saken, sa advokaten i en uttalelse.

(NTB)