Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Side seks and the City

Noen kjendiser gjør alt for å komme i sladrespaltene, andre alt for å holde seg unna. I New York er det satt i system.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Vi vet hvordan vi skal ødelegge folk. Uten å havne i retten. Det skal en amerikanske kjendisreporter ved navn Jared Paul Stern ha sagt. Ifølge et hemmelig båndopptak.Politiet etterforsker nå journalisten for å ha krevd betaling fra en mangemilliardær for å holde ham unna sladrespaltene.

SIDE SEKS er et fenomen i New York, ofte referert til i «Sex and the City». Det var i sin tid aviseier Rupert Murdochs tabloidtanke at avisa The New York Posts fem første nyhetssider måtte etterfølges av en side med kjendissladder. Side seks har holdt koken i over 30 år. Fra Bianca Jagger til Paris Hilton. I tillegg til kjente navn inneholder siden usignerte artikler om hvilke rocker som er tilbake på dop og hvilken kjendismamma som deler seng med hennes kjærester.

STERN var den velkledte kjendisreporteren med eget klesmerke. Han har jobbet på side seks i The New York Post ti år, avbrutt av et etter eget utsagn hardt år som sjef for USAs mest hardcore sladreblad, Star.Skandalen begynte for ett år siden. Supermarkedmilliardæren og pengeinnsamleren for demokratene, Ronald W. Burkle hadde fått nok, etter runde på runde med feilaktige omtaler på side seks. Ikke disponerte han eget privatfly som de hadde skrevet, og ikke hadde han hatt med seg venner på tur. Burkle ba om et møte med kjendisreporteren.Ikke noe problem. Det skulle koste halvannen millioner. Kontant og i månedlige avdrag, ifølge båndene fra møtet som ble holdt på et loft i TriBeCa i forrige måned.

60 DESIGNERSKJORTER bestilte milliardær Burkle. Men ville ikke betale for å bli holdt utenfor sladresiden.Kjendisreporteren sier på sin side at han ville tilby sine tjenester som medierådgiver.Jeg gjorde en feil. Men ingen skade har skjedd, sier reporter Jared Paul Stern og hevder at det hele var en felle. Reporteren var ikke i den posisjon at han kunne påvirke omtale, sier avisen.

SAMTIDIG går sladderen om hvilke kjendiser som har betalt for spalteservice. Det var noe med kona til redaktøren som brått fikk jobb som sekretær for en annen av New Yorks mangemilliardærer. Og betalte luksusturer til prisutdelinger i California.Som om dette ikke er komplisert nok, kommer det snart en ny bok, «Welcome to Yesterday» som handler nettopp om en sladrereporter som tar imot penger for å plassere saker. Den er skrevet av en tidligere kjendisreporter på side seks i New York Post som fikk sparken i 2004 for å ha sendt en rasende epost til ekskjæresten til sin egen ekskjæreste.

DET ER så nifst at jeg nesten ikke kan tro det, sier fotomodellen Cheryl Tiegs, et annet side seks-offer. Hun krever alle faktaene på bordet.Det vil alltid være nok kjendiser å ta av. Mens økonomi-eksperter har regnet ut at opplaget til New York Post ville gå ned med 40 prosent dersom side seks ble lagt ned.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media