Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siden 2001 har du fått «datovarer» gratis. Nå er det slutt

Kiwi avskaffer holdbarhetsgarantien.

SLUTT: Fra og med i morgen er det slutt på holdbarhetsgarantien til Kiwi. Datovarene vil nå bli solgt for halv pris. Foto: Kiwi
SLUTT: Fra og med i morgen er det slutt på holdbarhetsgarantien til Kiwi. Datovarene vil nå bli solgt for halv pris. Foto: Kiwi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra og med i morgen er det slutt på Kiwis tradisjonelle holdbarhetsgaranti. Siden 2001 har det vært slik at dersom man i en av Kiwis over 600 butikker finner en vare som går ut på dato samme eller påfølgende dag, er denne gratis.

Denne ordningen avskaffes nå. Det bekrefter kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin overfor Dagbladet.

- Det stemmer at holdbarhetsgarantien forsvinner. Dette gjør vi fordi vi rydder opp i noen av de gamle ordningene og skal lansere nye fordeler for våre kunder, sier hun.

Halv pris I løpet av natten og i morgentimene vil materiell i butikkene som promoterer den gamle ordningen bli fjernet. Det er likevel ikke slik at de aktuelle varene nå blir solgt for full pris.

- Vi begynner i stedet å selge de såkalte «datovarene» til halv pris i alle våre 630 butikker. Det blir erstatningen for holdbarhetsgarantien. Alle butikker får egne områder for tørr-, kjøle- og frysevarer som går ut på dato.

Grønn profil Hun forteller videre at de har fått henvendelser fra enkeltpersoner som har vært interessert i om dette er en ordning butikkkjeden vil fortsette med.

- Vi skjønner at det er kunder som engasjerer seg i dette, men det viktigste er flertallet. Jeg tror flertallet av kundene våre vil oppfatte endringen som positiv, sier hun.

- Det vi har sett med holdbarhetsgarantien er at det er ganske få som benytter seg av den. Derfor håper vi at de nye tiltakene gjør at vi kan kaste enda mindre mat.

- Føler du at dette vil påvirke profilen deres?

- I KIWI er vi grønne, og grønnfargen vår forplikter. Matkasting er et område vi tar på største alvor. Vi ønsker også å legge til at vi, som eneste kjede i Norge, har en nasjonal avtale med Kirkens bymisjon og Frelsesarmeen, sier Arvin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media