Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siden 2007 har ti menneskeføtter i joggesko dukket opp på stranda. Nå er det kommet to til.

Rettsmedisinerne tror det har en helt naturlig forklaring.

GRUSOMT FUNN: En turgåer fant i starten av februar en ny menneskefot på Botanical Beach i British Colombia, Canada. Foto: Corbys/NTB Scanpix.
GRUSOMT FUNN: En turgåer fant i starten av februar en ny menneskefot på Botanical Beach i British Colombia, Canada. Foto: Corbys/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden 2007 har tolv avkappede menneskeføtter i joggesko skylt i land på Canadas vestkyst, men de siste fire årene har det vært stille.

Så - i starten av februar - oppdaget en turgåer en ny skokledd menneskefot på Botanical Beach i British Colombia, hvor også flere andre sko er funnet. Noen dager etter skylte en annen opp på stranden.

Mange teorier Dermed fikk British Colombia - som ellers er kjent for vinter-OL i 2010 og flott natur - plutselig internasjonal medieoppmerksomhet igjen.

Teoriene har vært mange om hva skomysteriet skyldes. Noen har spekulert i om det er en seriemorder som står bak, andre har spekulert i narkooppgjør, skriver The Guardian.

En av de mer svevende teoriene er ifølge Daily Express at romvesen står bak.

Rettsmedisinerne har imidlertid en langt mer vitenskapelig forklaring. De har så langt identifisert åtte av de tolv føttene, og tror alle ofrene enten har tatt livet av seg eller dødd ved en ulykke som følge av stormene nær kysten.

Skjer flere steder Det at føttene har løsnet fra kroppene, er et naturlig resultat av forråtnelsesprosessen, mener de.

- Rettsmedisinerne kan være ganske sikre på det fordi de kan se på beinpipene og avgjøre om de er revet fri fra kroppen naturlig eller om det er gjort med noe mekanisk utstyr eller verktøy, og ingen av dem har noe tegn på det. Alle beviser peker på denne naturlige forråtnelsesprosessen, sier Barb Mclintock ved rettsmedisinernes kontor i British Colombia.

Hun påpeker at det ikke bare skjer på strender i Canada, men også andre steder i verden.

Skoteknologiens skyld Grunnen til at føttene først begynte å dukke opp etter 2007, kan være skoteknologien, skriver The Guardian.

De siste årene har nemlig joggesko blitt stadig lettere, med luftige materialer, som kan gjøre at de flyter opp enklere enn før.
Det samme sier rettsmedisineren til den britiske avisa Daily Express