GJERNINGSMANNEN: Mannen som står bak skoleskytingen er identifisert som Chris Harper Mercer, 26 år. Han ble drept av politiet etter at han drepte ni personer på  Umpqua Community College i Oregon. Foto: Thomas Boyd / The Oregonian / Polaris / NTB scanpix
GJERNINGSMANNEN: Mannen som står bak skoleskytingen er identifisert som Chris Harper Mercer, 26 år. Han ble drept av politiet etter at han drepte ni personer på Umpqua Community College i Oregon. Foto: Thomas Boyd / The Oregonian / Polaris / NTB scanpixVis mer

- Siden dere er kristne vil dere møte gud om et lite øyeblikk

Chris Harper Mercer skal ha spurt studenter om de var kristne før han skjøt dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 26 år gamle Chris Harper Mercer er identifisert som mannen som sto bak massakrenUmpqua Community College i Oregon i går kveld. Ti mennesker, han selv inkludert, ble drept.

Han beskrives av politiet å ha vært en «sint ung mann, fylt med hat».

CNN har snakket med Stacy Boylan, faren til en av de skuddskadde studentene. Dattera hans ble skutt i ryggen. Før hun ble hastet til sykehus fortalte hun sin far hva hun opplevde.

Spurte etter kristne Hun skal ha fortalt sin far at da gjerningsmannen kom inn i klasserommet skal han ha sagt:

- Dette har jeg gledet meg til i årevis, skal han sagt til foreleseren før han skjøt ham rett ned.

Studentene skal så ha lagt seg ned på gulvet. Mens Mercer ladet om våpenet beordret han alle til å reise seg. Så skal han ha spurt dem om de var kristne.

- De reiste seg og han sa: «Bra, siden dere er kristne vil dere møte gud om et lite øyeblikk», sier Boylan til CNN.
Så skjøt og drepte han dem, fortsetter han.

Flere vitner på skolen har fortalt lignende scenarier om at Mercer skal ha forhørt som om hvilken religiøs tilhørighet elevene hadde, før han skjøt enkeltelever.

Selv skal Mercer ha beskrevet seg selv som «spirituell, ikke religiøs».

Frustrert Obama Samme kanal rapporterer at han hadde med seg fire våpen, tre pistoler og en rifle, inn på universitetsområdet, og at han var i besittelse av en skuddsikker vest i tillegg til store mengder ammunisjon.

I natt talte en tydelig sint og frustrert president Barack Obama til et samlet pressekorps om hendelsen. Etter at han hadde sendt sine kondolanser til de berørte av skytingen, tok presidenten et kraftig oppgjør med hvorfor slikt skjer i USA.

- Våre tanker og bønner er ikke nok. Det er ikke nok. Det klarer ikke å beskrive det sinnet vi skal føle ... det forhindrer ikke at et slikt blodbad skjer et annet sted i USA, sa han.

- På et eller annet vis har dette blitt rutine. Rapporter om hendelsene har blitt rutine. Mitt svar fra dette podiet har blitt rutine. Vi har blitt numne.                            

Hundrevis av sørgende var samlet i går kveld lokal tid, i natt norsk tid, for å minnes de døde og sørge over nok en skolemassakre i USA.

SAMLET I SORG: Hundrevis av mennesker var samlet i en park i Roseburg i Oregon for å sørge i går kveld. Foto: AFP / JOSH EDELSON / NTB scanpix
SAMLET I SORG: Hundrevis av mennesker var samlet i en park i Roseburg i Oregon for å sørge i går kveld. Foto: AFP / JOSH EDELSON / NTB scanpix Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram