BARNEFATTIGDOM: Josette Duran kunne ikke akseptere at en på sønnens skole gikk sulten. Video: CNN Vis mer

Fattigdom

Siden skolestart har Josette sendt med sønnen dobbel lunsj. Det tok måneder før hun fikk vite at den ikke var til ham

- Det er til en gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Josette Duran har siden skolestart sendt med sønnen sin dobbel lunsj på skolen.

Hun trodde hele tiden at sønnen ikke ble ordentlig mett av maten han tidligere hadde fått med seg, og sendte gladelig med ham mer mat.

I starten av september fikk hun vite hva som egentlig foregikk.

- Kan du lage lunsj til ham også?

«Dylan: Mamma, kan du lage to lunsjer til meg i dag?
Jeg: Blir du ikke mett?
Dylan: Jo, mamma, men det er til en gutt. Han spiser bare en skål med frukt til lunsj, kan du lage mat til ham også? Jeg tror ikke han har penger til lunsj».

Slik skal samtalen med sønnen ha utspilt seg. Senere ble Josette Duran innkalt til en prat med skolens rektor, opplyser amerikanske KOAT.

Årsaken var at moren til den andre gutten hadde funnet ut at Duran lagde lunsj til sønnen hennes. I ettertid kom det fram at moren hadde vært arbeidsløs.

- Hun sier 'Jeg vet at dette ikke holder, men jeg skaffet meg nettopp en jobb og jeg vet at du har sørget for at sønnen min har mat'.

Rørt til tårer

Etterpå skal guttens mor ha fortalt at hun ville betale Duran tilbake, men Duran forteller at hun ikke kunne ta imot pengene hennes.

Situasjonen gjorde sterkt inntrykk på Duran, og hun fortalte tårevåt om hendelsen i en video på Facebook.

Duran var imidlertid ikke den eneste som ble preget av hendelsen. På Facebook har hundrevis av mennesker uttrykt sine følelser.

«Dette er så fint. Øynene mine er fulle av tårer. Takk for at dere beviser at det ennå finnes gode mennesker her i verden, som hjelper folk som trenger det», skriver én.

Josette Duran jobber blant annet som trener for et volleyballag. Ifølge KOAT har laget samlet inn over 3000 kroner for å kunne betale for Durans lunsj. De pengene har hun imidlertid valgt å gi til skolekantinen.

- Vi har betalt ned gjelda til dem som ennå ikke har kunnet betale for lunsjen sin. Nå er det ingen på skolen som skylder lunsjpenger lenger, og alle kan spise.

I tillegg har gutten nå fått en ny venn. Josette Durans sønn.