Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Siden søndag er det ikke lagt én ny krone på bordet. Vi er i en kritisk situasjon

Dagens forhandlingsmøte mellom regjeringspartiene og støttepartiene var over på under en halvtime.

Oslo 20141109. Budsjettforhandlinger søndag kveld.  Fra høyre Hans Olav Syversen (Krf),  Gjermund Hagesæther (Frp), Terje Breivik (V) , og Svein Flåten (H) på den andre siden av bordet.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo 20141109. Budsjettforhandlinger søndag kveld. Fra høyre Hans Olav Syversen (Krf), Gjermund Hagesæther (Frp), Terje Breivik (V) , og Svein Flåten (H) på den andre siden av bordet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en alvorlig finanspolitisk talsmann for KrF, Hans Olav Syversen, som tok ordet foran det det ventende presskorpset, sa det han hadde tenkt til å si - og forsvant uten å gi noen flere intervjuer.

- For KrFs del vil jeg nå gå tilbake og tenke litt gjennom hva som er veien videre. Men når det ikke er lagt én ny krone på bordet siden søndag, så har vi en stor utfordring, sa Syversen.

- Nær smertegrensen Noen minutter tidligere, og under en halvtime siden samarbeidspartiene satt seg ned rundt forhandlingsbordet klokka 10.30, kom Høyres Svein Flåtten og Frp's Gjermund Hagesæter ut av statsrådssalen på Stortinget.

Som TV 2 meldte i dag tidlig: Regjeringspartiene har brukt natta til å spikre ei ny skisse til budsjettavtale, som ifølge kanalens opplysninger skal inneholde elementer at et såkalt grønt skatteskifte, som er sentralt for Venstre.

Hagesæter antydet at regjeringspartiene med sitt siste tilbud er i ferd med å nå en smertegrense for for store innrømmelser de kan gi Venstre og KrF.

- Vi har lagt fram et veldig godt tilbud, vi har strukket oss lengre enn langt, og prøvd å komme våre samarbeidspartier i møte på en rekke områder.

LES OGSÅ: Frp-representant: - Jorda går jo ikke under hvis samarbeidsavtalen skrinlegges!

- Vi skal møtes igjen - Vi har gått inn på en del ting som ikke er veldig populært hos våre velgere. Men det mandatet vi har fått, betyr at vi ikke har flertall. Da må vi bli enige med Venstre og KrF om et statsbudsjett for 2015.

Ingen ville være konkrete på hvilke saker det nå står på, men Hagesæter sa at enkelte av de «gjorde vondt for Frp».

LES OGSÅ: Hareide: - Vi er bekymret for progresjonen

Flåtten avdramatiserte det snaue møtet mellom partene, og antydet at de ville møtes om «ganske kort tid».

- Men progresjonen i forhandlingene er en felles bekymring for alle, og vi er enige om å øke tempoet.

Ingen ville heller svare på om neste skritt nå blir å løfte forhandlingene opp et nivå - å koble på de parlamentariske lederne. For KrF og Venstre betyr i såfall det at partilederne Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande kaster seg inn i forhandlingene.

I dag er det én uke siden samarbeidspartiene innledet forhandlinger.

- Vi har et felles ansvar for å få opp tempoet i forhandlingene, ikke minst hviler det et stort ansvar på regjeringespartiene som har sittet på roret i to døgn uten å legge nye penger på bordet, sa Terje Breivik (V)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling