- Siden søndag er det ikke lagt én ny krone på bordet. Vi er i en kritisk situasjon

Dagens forhandlingsmøte mellom regjeringspartiene og støttepartiene var over på under en halvtime.

Oslo 20141109. Budsjettforhandlinger søndag kveld.  Fra høyre Hans Olav Syversen (Krf),  Gjermund Hagesæther (Frp), Terje Breivik (V) , og Svein Flåten (H) på den andre siden av bordet.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo 20141109. Budsjettforhandlinger søndag kveld. Fra høyre Hans Olav Syversen (Krf), Gjermund Hagesæther (Frp), Terje Breivik (V) , og Svein Flåten (H) på den andre siden av bordet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en alvorlig finanspolitisk talsmann for KrF, Hans Olav Syversen, som tok ordet foran det det ventende presskorpset, sa det han hadde tenkt til å si - og forsvant uten å gi noen flere intervjuer.

- For KrFs del vil jeg nå gå tilbake og tenke litt gjennom hva som er veien videre. Men når det ikke er lagt én ny krone på bordet siden søndag, så har vi en stor utfordring, sa Syversen.

- Nær smertegrensen Noen minutter tidligere, og under en halvtime siden samarbeidspartiene satt seg ned rundt forhandlingsbordet klokka 10.30, kom Høyres Svein Flåtten og Frp's Gjermund Hagesæter ut av statsrådssalen på Stortinget.

Som TV 2 meldte i dag tidlig: Regjeringspartiene har brukt natta til å spikre ei ny skisse til budsjettavtale, som ifølge kanalens opplysninger skal inneholde elementer at et såkalt grønt skatteskifte, som er sentralt for Venstre.

Hagesæter antydet at regjeringspartiene med sitt siste tilbud er i ferd med å nå en smertegrense for for store innrømmelser de kan gi Venstre og KrF.

- Vi har lagt fram et veldig godt tilbud, vi har strukket oss lengre enn langt, og prøvd å komme våre samarbeidspartier i møte på en rekke områder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer