Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sidesprang er ikke greit!

- Så dere synes det er greit med et sidesprang av og til?- Neiii!!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kollegene som er ute og koser seg på byeni Oslo, er samstemte: utroskap er ikke greit. Men at norske ektefeller og samboere tar et sidesprang, tror de er vanlig. Hadde de blitt spurt i MMIs måling, hadde tre av dem ment at det er «ganske vanlig» , og to av dem ville sagt at det er ganske vanlig.

- Hadde vi gått ut fra oss selv, hadde nok de fleste sagt det er «ganske vanlig» å være utro, mener Ole Grannes(34).

- Jeg kjenner litt til business-miljøet, der folk er mye ute og reiser. Det virker det som om det er utrolig mye utroskap der, sier Hege Olsen (27).

Utro hvis mulig

- Ofte kommer utroskap an på om du har mulighet til det. Er du mye borte på forretningsreiser og kurs, i stedet for å sitte foran fjernsynet hver kveld, så er sjansene større for å ta noen øl og møte noen andre, tror Erik Habberstad (30), som er i ferd med å bli samboer og ta de sjansene dét innebærer.

- Og har du gjort det én gang, så er det lettere å gjenta det en gang til. Da har du brutt en grense, synes Geir Tore Andreassen (31).

- Dét kommer an på om du blir tatt eller ikke. Blir du avslørt, så vet du hvor landet ligger, tror Hege.

Mister tillit

- Hadde partneren min vært utro, hadde jeg følt det som et skikkelig skudd for baugen. For meg er det viktig å være seksuelt attraktiv. Det hadde jeg ikke følt hvis kjæresten min valgte en annen. Jeg hadde mistet tillit og følt at vi hadde så mange runder å jobbe, at det ikke hadde vært verd det, sier Inger Abrahamsen (31).

- Utroskap kan lett bli dødsstøtet for forholdet, sier Erik.

Men de er alle enige om at det ikke alltid er like lett å bryte ut.

- Det kan jo være en engangsforeteelse som ikke betyr noe, sier Ole.

- Jeg hadde gjort det slutt. Hadde vi hatt barn og vært gift i mange år, hadde det vært litt annerledes. Da hadde jeg hatt mer å tape, sier Hege.

- Og hvem er det egentlig som har skylda for utroskap? Er det den som er utro, eller partneren som ikke vært sløv og ikke giddet å gjøre noe for forholdet på lang tid? spør Inger.

IKKE NO' TULL: Kollegene (f.v) Ole Grannes, Geir Tore Andreassen, Hege Olsen, Erik Habberstad og Inger Abrahamsen har lite til overs for utroskap.