«Siem Pilot» er lastet med menneskene ingen vil ha

De har forlatt alt de kjenner. Forteller om sult, slag, tortur og voldtekt på veien mot Europa. Men det hjelper neppe stort.

HAR EN DRØM: Nigerianske Blessing (25) fødte sin første datter Divine (2 måneder) under en busk i Libya. - Livet i Nigeria var utålelig, så jeg flyktet med broren min og kjæresten hans. Målet var å jobbe i Libya, men der var alt enda verre. Nå håper vi å arbeide i Italia. Vi tar hva som helst, sier den nybakta mora, som fremdeles har vondt i underlivet etter fødselen. Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR EN DRØM: Nigerianske Blessing (25) fødte sin første datter Divine (2 måneder) under en busk i Libya. - Livet i Nigeria var utålelig, så jeg flyktet med broren min og kjæresten hans. Målet var å jobbe i Libya, men der var alt enda verre. Nå håper vi å arbeide i Italia. Vi tar hva som helst, sier den nybakta mora, som fremdeles har vondt i underlivet etter fødselen. Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OMBORD I «SIEM PILOT», I MIDDELHAVET (Dagbladet): Tirsdag i forrige uke hentet den norske båten «Siem Pilot» opp 1017 mennesker like utefor Libyas kyst. Et lite døgn før, midt om natta, i bekmørket, ble disse menneskene tvunget ut i åtte gummibåter like ved de Unesco-vernede romerske ruinene i Sabratha, Libya.

- Vi ble vekket av menn som ropte «gå» og som pekte på oss med våpen. De slo og dyttet oss. Da vi var med vannet, ble jeg overrasket over hvor små båtene var. Det lå også døde personer i vannet. De var nylig drept. Det var bare å gå i båtene - eller å dø, sier 26-årige Wisdom fra Nigeria.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer