HAR EN DRØM: Nigerianske Blessing (25) fødte sin første datter Divine (2 måneder) under en busk i Libya. - Livet i Nigeria var utålelig, så jeg flyktet med broren min og kjæresten hans. Målet var å jobbe i Libya, men der var alt enda verre. Nå håper vi å arbeide i Italia. Vi tar hva som helst, sier den nybakta mora, som fremdeles har vondt i underlivet etter fødselen. Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR EN DRØM: Nigerianske Blessing (25) fødte sin første datter Divine (2 måneder) under en busk i Libya. - Livet i Nigeria var utålelig, så jeg flyktet med broren min og kjæresten hans. Målet var å jobbe i Libya, men der var alt enda verre. Nå håper vi å arbeide i Italia. Vi tar hva som helst, sier den nybakta mora, som fremdeles har vondt i underlivet etter fødselen. Alle foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

«Siem Pilot» er lastet med menneskene ingen vil ha

De har forlatt alt de kjenner. Forteller om sult, slag, tortur og voldtekt på veien mot Europa. Men det hjelper neppe stort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

OMBORD I «SIEM PILOT», I MIDDELHAVET (Dagbladet): Tirsdag i forrige uke hentet den norske båten «Siem Pilot» opp 1017 mennesker like utefor Libyas kyst. Et lite døgn før, midt om natta, i bekmørket, ble disse menneskene tvunget ut i åtte gummibåter like ved de Unesco-vernede romerske ruinene i Sabratha, Libya.

- Vi ble vekket av menn som ropte «gå» og som pekte på oss med våpen. De slo og dyttet oss. Da vi var med vannet, ble jeg overrasket over hvor små båtene var. Det lå også døde personer i vannet. De var nylig drept. Det var bare å gå i båtene - eller å dø, sier 26-årige Wisdom fra Nigeria.

Skudd, skrik og trusler

Sammen med sin gravide kone, søstera Blessing og hennes to måneder gamle baby ble de fire nigerianerne skubbet ut i samme båt. De prøvde å sitte samlet, men presset av mennesker var så stort at de snart ikke så hverandre. Folk hylte og skreik rundt dem. Noen var apatiske, mens andre ba til gud. Menneskesmuglerne ropte enda høyere og skjøt skudd i lufta. Så startet motoren.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn