Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Siem Pilot»-matros funnet i god behold

Kripos bekrefter.

 BISTÅR I REDNINGSARBEID:  Det norske skipet har bistått i redningen av tusenvis av flyktninger på vei over Middelhavet. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Scanpix
BISTÅR I REDNINGSARBEID: Det norske skipet har bistått i redningen av tusenvis av flyktninger på vei over Middelhavet. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle «Siem Pilot»-matrosen natt til mandag ble meldt savnet på Sicilia, er nå funnet i god behold.

Det bekrefter Kripos overfor Dagbladet.

Også rederiet bekrefter at 23-åringen er funnet i en pressemelding.

Får helsetilsyn Årsaken til at den 23 år gamle matrosen ble borte, ønsker imidlertid ikke Kripos å svare på.

- Det vi kan si er at han får helsetilsyn på båten. Rederiet har sendt nedover nye matroser, og 23-åringen vil reise hjem til Norge med sin familie. Utover det har vi ikke noe mer å meddele, sier pressevakt i Kripos Axel Due til Dagbladet.

I pressemeldingen fra rederiet heter det at de er «svært lettet over at vår kollega er funnet i god behold og vil rette en stor takk til alle som har bidratt i letearbeidet. 23-åringen er nå gjenforent med sin familie som tirsdag kom til Sicilia. Familien ønsker nå ro om saken.»

De henviser til Kripos' pressetjeneste.

Sist sett mandag natt Matrosen ble sist sett klokka 03.30 mandag 14. september.

Det norske skipet er i Middelhavet som Norges bidrag i EUs fellesoperasjon for å hjelpe til i flyktningkrisen og de mange drukningtragediene. Innsatsen har trolig reddet flere liv, og skipet har hentet opp flere tusen flyktninger som har vært i havsnød.

Norge forlenget oppdraget med tre måneder fra og med november.

Det norske redningsskipet innstilte tidligere i dag alt hjelpearbeidet for å lete etter den 23 år gamle matrosen som var savnet.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!