Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siemens vedtar ikke millionbot

Mener de ikke bevisst bedro Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Siemens Business Services (SBS) vedtar ikke Økokrims forelegg på ni millioner kroner for forsettlig bedrageri av Forsvaret.

Det er styret i SBS som fredag ettermiddag opplyser om at det er fattet vedtak om ikke å godta forelegget fra Økokrim på 9 millioner kroner. Økokrim mener selskapet har gjort seg skyldig i forsettlig bedrageri i form av omfattende overfakturering av Forsvaret i forbindelse med store IKT-kontrakter.

SBS har betalt tilbake 75 millioner kroner til Forsvaret, men styret bestrider at overfaktureringen har skjedd i bevisst bedragersk hensikt.

- SBS har ryddet opp i feilfaktureringen av Forsvaret og betalt tilbake hele det beløp granskerne mente var feil. Vi bestrider imidlertid at feil er skjedd med forsett fra selskapets side, og at vilkårene for straff er til stede, sier advokat Ellen Holager Andenæs som representerer Siemens Business Services.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media