Sier 25 sivile drept i et angrep nord for Kabul denne uka

Skal granskes av USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanske landsbyboere hevder at opptil 25 sivile ble drept da vestlige styrker denne uken gjennomførte en operasjon nord for Kabul. USA vil granske opplysningene.

Etter operasjonen tirsdag opplyste amerikanske styrker at en Taliban-kommandant og 18 væpnede opprørere var drept. Men i Kapisa, 50 kilometer nord for Kabul, hevder landsbyboere at 25 sivile mistet livet i angrepet.

Selv om en politisjef i området tilbakeviser opplysningene, har det amerikanske militæret besluttet å undersøke hva som har skjedd, melder BBC.

Granskningen ble kunngjort bare én dag etter at president Hamid Karzai talte til nasjonalforsamlingen i Kabul og nok en gang ba vestlige styrker om å gjøre mer for å unngå sivile tap.

- Vi aksepterer ikke sivile tap i vårt land under krigen mot terror, sa Karzai.

Samme kveld møtte han general David Petraeus, sjef for USAs sentralkommando. Han gjentok da budskapet, og ba samtidig om at afghanske styrker må få bedre utstyr og opplæring, slik at de kan vinne det afghanske folkets tillit.

President Barack Obama har lovet å øke innsatsen i Afghanistan, og både afghanske ledere og vanlige folk i Kabul ser ut til å glede seg over at USA har fått ny president.

Karzai sier at innsettelsen av Obama er begynnelsen på en løfterik ny epoke der forståelsen mellom Kabul og Washington vil bli bedre. (NTB)