Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sier at eposter bekrefter rus-kultur ved psykiatrisk sykehus

Thomas Breen (a) har blitt kontaktet av pårørende og tidligere beboere ved Strandveien Boliger på Blakstad.

- VART EN STUND: - Ifølge disse epostene har dette vart en stund, sier Thomas Breen (ap) om narkotikamisbruket ved Strandveien Boliger, som er en del av Blakstad sykehus i Asker. Foto: Jacques Hvistendahl
- VART EN STUND: - Ifølge disse epostene har dette vart en stund, sier Thomas Breen (ap) om narkotikamisbruket ved Strandveien Boliger, som er en del av Blakstad sykehus i Asker. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Thomas Breen (Ap) mandag uttalte seg svært kritisk om ledelsen på Strandveien Boliger i Asker, som er en del av Blakstad sykehus, har han fått henvendelser fra tidligere beboere og pårørende.

Ifølge Breen bekrefter epostene Dagbladets oppslag på søndag om en svært liberal holdning hos Strandveien-ledelsen til beboernes narkotikabruk.

- Ifølge disse epostene har dette vart en stund, sier Breen, som er andre nestleder i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

- Gjennomgående ukultur I dag skriver Dagbladet at en narkodømt jobber som ekstravakt ved Strandveien. Mannen ble i februar varetektsfengslet for seks uker og venter nå på en påtaleavgjørelse for narko-kriminalitet.

På Strandveien bor folk med tunge psykiatriske diagnoser, flere av dem med store volds- og rusproblemer.

NARKODØMT: Denne narko- og trusseldømte mannen pleier rusmisbrukere på Strandveien Boliger. Her kommer han ut av sin egen bil på vei til jobb. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NARKODØMT: Denne narko- og trusseldømte mannen pleier rusmisbrukere på Strandveien Boliger. Her kommer han ut av sin egen bil på vei til jobb. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Jeg er veldig bekymret for hva som skjer der ute, og forventer at Vestre Viken helseforetak sørger for å rydde opp, sier Breen.

Han mener at folk som har sonet ferdig må få sjansen til å begynne på nytt, men at saken er vanskeligere her fordi mannen Dagbladet skriver om i dag har en uavklart narkotika-sak liggende hos politiet.

- Ble neglisjert
Breen forteller at han blant annet har fått epost fra mora til en som bodde på Strandveien for etogethalvt år siden.

- Hun skriver at hun prøvde å ta tak i at sønnen ruset seg under behandlinga. Hun følte at hun ikke kom noen vei, men ble neglisjert av de som jobbet der, sier Breen til Dagbladet.

IKKE RIGID: - Hvis pleierne skulle ha en for rigid holdning til rusmisbruk hos brukerne, vil mange kunne miste plassen sin og igjen stå i fare for å havne på lukket avdeling, sa avdelings-psykolog John Vegard Leinslie i søndagens Dagbladet. Her sammen med seksjonsleder Liv Tellsgård. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
IKKE RIGID: - Hvis pleierne skulle ha en for rigid holdning til rusmisbruk hos brukerne, vil mange kunne miste plassen sin og igjen stå i fare for å havne på lukket avdeling, sa avdelings-psykolog John Vegard Leinslie i søndagens Dagbladet. Her sammen med seksjonsleder Liv Tellsgård. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Han har også fått to eposter fra tidligere beboere.
- De forteller at de nå har blitt rusfrie, men at det ikke skjedde mens de var der, og de bekrefter det Dagbladet skriver, sier Breen.

- Ukultur - Det er tydelig at de har en ukultur som er ganske gjennomgående der ute. Her må Vestre Viken sette inn nødvendige ressurser og ta tak i hovedproblemet, som er den ruskulturen som eksisterer i bofellesskapet. Hvis de ikke greier å ta seg av disse beboerne, må vi finne andre steder for dem, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media