Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sier de ble møtt av stygge blikk fra drapsmannen

Alex-Sander Haugen Bakkeli (16) og Simon Løseth (16) vitnet mot Steven Dan Danielsen (24).

- STYGT BLIKK: 16-åringene Alex-Sander Haugen Bakkeli og Simon Løseth opplevde møtet med Steven Dan Danielsen i retten som ubehagelig og skremmende. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
Foto:FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet
- STYGT BLIKK: 16-åringene Alex-Sander Haugen Bakkeli og Simon Løseth opplevde møtet med Steven Dan Danielsen i retten som ubehagelig og skremmende. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Foto:FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): - Det var skummelt. Jeg forsøkte å ikke møte blikket hans, men så bort på ham et par ganger. Det blikket jeg fikk tilbake opplevdes som sint. Derfor unngikk jeg videre øyekontakt, sier Alex-Sander Haugen Bakkeli (16) til Dagbladet.

16-åringen vitnet i går i Sunnmøre tingrett, der Steven Dan Danielsen (24) står tiltalt for voldtekt og drap av Anja Weløy Aarseth (21), samt ransforsøket av Pluto kiosk. I motsetning til voldtekt og drap nekter Danielsen straffskyld for ransforsøk og dette er årsaken til at påtalemyndigheten ønsker å overbevise retten om det motsatte.

- Så stygt på meg Alex-Sanders klassekamerat, Simon Løseth (16) vitnet også i retten i går. Kameratene var nemlig sammen ved Pluto kiosk den ettermiddagen kiosken ble forsøkt ranet.

- Han så stygt bort på meg, og det opplevdes ikke godt, sier Simon om møtet med Anjas drapsmann i retten.

Også da de satt utenfor Pluto kiosk ettermiddagen 28. august i fjor så de to guttene en mann de beskriver som skummel.
- Jeg synes han så litt skummel ut ved kiosken, og mener han hadde solbriller, mørke klær og litt skjeggete, eller ubarbert, sier Alex-Sander.

- Han så tydelig rusa ut, og svært nervøs. Han kikka rundt seg hele tiden som om han så etter noen, forteller Simon, som ikke så selve ransforsøket.   Tribal-tatovering Under Simons vitnemål i går kom det fram at han i et avhør to dager etter ransforsøktet sa til politiet at mannen de så utenfor kiosken hadde en stor og svart såkalt tribal-tatovering på halsen.
- Det er snakk om en tatovering som ser ut som flammer. Litt vanskelig å forklare nærmere enn det, sier Simon til Dagbladet, som med denne opplysningen utløste den så langt eneste kommentaren fra tiltalte Danielsen i retten:

- Jeg har minst fem bekjente med sånne tatoveringer, sa Danielsen, og viste fram tatoveringen på høyre side av halsen til retten.   - Ikke bevisst Verken Simon eller Alex-Sander vil med sikkerhet si at de i retten i går så igjen personen de så utenfor Pluto kiosk like før ranet. Begge 16-åringen hadde med seg mødrene som bisittere i retten, siden de er under 18 år. Ingen av dem er fra Ålesund, og Simon bor på hybel i byen.

Forsvareren til Danielsen, advokat Per Herman Thori-Aamot, sier han har forståelse for at det oppleves som ubehagelig å vitne i drapssaken.

- Jeg oppfatter ikke at han bevisst ser på vitner stygt for å sette dem ut, sier Thori-Aamot til Dagbladet.

I RETTEN: Steven Dan Danielsen. Tegning: Fedor Sapegin
I RETTEN: Steven Dan Danielsen. Tegning: Fedor Sapegin Vis mer
Hele Norges coronakart