VIL HA FORSIKRINGSPENGER: Firat Erdem (til venstre), leder av den største politistasjonen i Alanya. Foto Nina Hansen / Dagbladet
VIL HA FORSIKRINGSPENGER: Firat Erdem (til venstre), leder av den største politistasjonen i Alanya. Foto Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Sier de har blitt voldtatt for å få penger tilbake på forsikringen

Tyrkisk politisjef hevder norske jenter dikter opp voldtekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om norsk ungdom på grisefylla i Tyrkia. Tidligere år har det blitt rapportert om flere voldtekter av norske jenter i feriebyen.  

- Jentene bør føle seg trygge, fordi vi gjør vårt  beste. Vi gjør enda mer for turistene enn for tyrkerne, sier Firat Erdem, leder av den største politistasjonen i byen. 

- Hvorfor det?

- Fordi dette er et turistområde, og det kan vi ikke ødelegge.  

- Ikke farlig De siste 5-6 årene har politiet i Alanya bare registrert to anmeldte voldtekter, sier politisjefen til Dagbladet.

Ving på sin side opplyser at de alene registrerte mellom 4-5 voldtekter av norske jenter i fjor sommer. Og den norske ambassaden til Tyrkia har tidligere oppgitt at 20 norske jenter har rapportert om voldtekt i ferielandet de siste par årene.  

- Det bor såpass mange utlendinger her at det ikke burde være så forferdelig farlig her. Det skjedde endel før men nå har vi mye politi i gatene og kameraer overalt, så det skal være vanskeligere nå, forteller Erdem.  

- Dessuten kommer endel kvinner hit for å møte menn, også drar de hjem til Norge eller hjemlandet sitt og sier at de har blitt voldtatt for å få igjen penger på forsikringen, påstår han.  

Komfortabelt Politisjefen påpeker at når man kommer til et fremmed sted hvor man ikke kjenner forholdene, bør man passe på.  

- Det er helt vanlig å passe på når man kommer på et nytt sted, sier han til Dagbladet.  

Vi får lov til å se på glattcellene på politistasjonen.

- Men disse er ikke for turistene, de setter vi andre steder hvor det er mer komfortabelt, opplyser politisjefen.   

Ikke ta taxi alene Hanne Bondsaksen, servicemanager i Ving, forteller at hvis en norsk jente blir vodltatt i ferieparadiset har de utarbeidet en prosedyre for hva som skal gjøres videre:  

- Hvis det skjer på natta så ringer de til vår døgnåpne telefon. Vi blir med dem på sykehuset og til politiet, forklarer hun.  

 Ving har ikke fått melding om voldtekter i år opplyser hun.  

- Men det er jo ikke alle som sier ifra til oss.  

I fjor fikk Ving alene meldinger om fire-fem voldtekter av norske jenter i løpet av sommeren.  

- Ta forholdsregler Hittil har reiseselskapet kun fått melding om nordmenn i slåsskamp med alkohol involvert, opplyser Bondsaksen.   

Hun anbefaler ikke folk å gå alene eller ta taxi alene, og at man tar sine forholdsregler.  

- Man må ta vare på seg selv og ikke stole på alle.  

FERIEFLØRT: Kvinnelige turister finner tonen med lokale gutter i Alanya. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
FERIEFLØRT: Kvinnelige turister finner tonen med lokale gutter i Alanya. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer