Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sier de ja takk - til en snart blakk Mubarak?

Egypts eks-president, Hosni Mubarak (83), vil på eget initiativ be om unnskyldning for sine handlinger og gi fra seg alt han eier. Som takk ønsker han amnesti.

GJØR OPP KONKURSBOET: Hosni Mubarak og kona Suzanne er klare til å gi fra seg rubb og stubb i bytte mot amnesti. FOTO: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
GJØR OPP KONKURSBOET: Hosni Mubarak og kona Suzanne er klare til å gi fra seg rubb og stubb i bytte mot amnesti. FOTO: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Tre måneder etter at han ble presset ut av maktens korridorer, melder den uavhengige avisen al-Shorouk at Mubarak har planer om å be Egypts befolkning om unnskyldning for sine handlinger.

Ber for seg og sine Det er i dagens utgave at avisen siterer offisielle arabiske og egyptiske kilder på at Mubarak nå jobber med en skisse til et brev som skal offentliggjøres i egyptiske og arabiske fjernsynskanaler.

Der skal Mubarak på vegne av seg selv og hans familie, be om unnskyldning for de komplikasjoner folket har blitt utsatt for som følge av hans styresett.

Videre skriver avisen at Mubarak også ber om unnskyldning for handlinger som er blitt utført på bakgrunn av falsk informasjon fra hans rådgivere.


Ender på bar bakke Både Mubarak og hans kone Suzanne sitter i husarrest ved et sjukehus i feriebyen Sharm el-Sheikh.

Avisen hevder at både Mubarak og den tidligere førstedamen har hatt hjerteproblemer i kjølvannet av politiavhørene.

Mubarak skal også ha sagt seg villig til å gi fra seg alle sine verdier, penger og eiendommer til den egyptiske stat for at militærdomstolen skal se på hans ønsker om amnesti med et mildere blikk.

Al-Shorouk skal fra en militær kilde, ha mottatt informasjon om at flere politiske partier i Egypt og araberverden, har ytret ønsker om amnesti for Hosni Mubarak og hans kone og deres to sønner Alaa og Gamal.

SOLIDARISK ANSVAR:  Egypts tidligere førstedame, Suzanne Mubarak, er solidarisk med sin mann og ytrer ønske om å få gi fra seg alt hun eier. Det tidligere presidentparet håper deres gavmildhet og ydmykhet fører til amnesti for FOTO: AFP PHOTO/CRIS BOURONCLE
SOLIDARISK ANSVAR: Egypts tidligere førstedame, Suzanne Mubarak, er solidarisk med sin mann og ytrer ønske om å få gi fra seg alt hun eier. Det tidligere presidentparet håper deres gavmildhet og ydmykhet fører til amnesti for FOTO: AFP PHOTO/CRIS BOURONCLE Vis mer

Sønnene sitter fengslet i Kairo og begge er siktet for korrupsjon.

Avisen skriver at det er lite sannsynlig at et amnesti vil bli gitt til presidentparets barn.

Ønsker ikke «særeie» I går ble det kjent at Suzanne Mubarak tok initiativet til å gi fra seg sine penger og eiendommer til den egyptiske staten. Tidlige rapporter gikk ut på at hennes kontoer har en samlet saldo på rundt 20 millioner kroner.

Minst 846 mennesker er døde som følge av opptøyene i Egypt tidligere i år og 6000 skal være skadet. Militærdomstolen har tidligere uttalt at dens oppgave er å påse at alle maktpersoner som blir funnet skyldig, skal få sin rettferdige straff.

FENGSLET I KAIRO: Også sønnene står oppført på Hosni Mubaraks ønskeliste over familiemedlemmer som bør få amnesti. Her sønnen Gama. FOTO: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
FENGSLET I KAIRO: Også sønnene står oppført på Hosni Mubaraks ønskeliste over familiemedlemmer som bør få amnesti. Her sønnen Gama. FOTO: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media