Sier de skal fange Tompolo

Den nigerianske visepresidenten sier de skal finne den tidligere krigsherren som kjøpte sju marinefartøy av Norge.

VISEPRESIDENT: Nigerias visepresident Yemi Osinbajo er i Davos på Verdens økonomiske forum. Foto: Tore Bergsaker
VISEPRESIDENT: Nigerias visepresident Yemi Osinbajo er i Davos på Verdens økonomiske forum. Foto: Tore Bergsaker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Militære styrker jakter nå på Government «Tompolo» Ekpulemeo i hans hjemtrakter ved utløpet av Niger-elva. Tompolo er den tidligere krigsherren som fikk kjøpe seks missiltorpedobåter og støtteskipet KNM Horten fra Forsvaret. Båtene ble kjøpt via det britiske selskapet CAS Global, men Tompolos flåtesjef var selv i Bergen for å inspisere båtene etter at kontrakt var signert.

Vil ta ham Den gangen var Tompolo på god fot med den sittende nigerianske presidenten, men etter regimeskiftet i mai har forholdet mellom Tompolo og regjeringen i Nigeria kjølnet. Forrige uke ble han siktet og etterlyst i en korrupsjonssak der beløp tilsvarende 1,4 milliarder kroner har forsvunnet fra kontoene til det nigerianske kystverket Nimasa.

- Myndighetene i Nigeria har styrke nok til å sørge for at han møter i retten. Vi skal sørge for at han møter i der, det er hovedsaken, sier Nigerias visepresident Yemi Osinbajo til Dagbladet.

Eksplosjoner Få timer etter at arrestorderen var utstedet gikk en oljerørledning i lufta. Og forrige helg gikk det av nye bomber på flere oljeinstallasjoner. Tompolo har truet med krig om myndighetene kommer etter han, men han nekter for å ha noe med eksplosjonene å gjøre. Han sier at han ikke stoler på at myndighetene vil gi han en rettferdig rettssak og at han derfor ikke vil møte i retten. I stedet er han trolig gått i dekning i hjemtraktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer