- Sier du at dine tre timer med søvn viktigere enn noens liv?

Politisjef i Ferguson skjelles ut av sinte og redde beboere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FERGUSON (Dagbladet): Siden en politimann i Ferguson i Missouri lørdag for en drøy uke siden skjøt og drepte den ubevæpnede afroamerikanske Michael Brown (18), har det kommet til en rekke voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

Siden torsdag har politisjef Ron Johnson fra Missouri State Highway Patrol (utrykningspolitiet) hatt ansvaret for sikkerheten under demonstrasjonene.

- Bli hos oss. Ikke forlat oss, sier en beboer som treffer Johnson under nattas demonstrasjoner.

Dagbladet er til stede i Ferguson og var vitne til at det amerikanske heimevernet mandag rullet inn med militære kjøretøyer for å bistå politiet i den stadig mer eksplosive situasjonen. Mange beboere er svært opprørte.

Lite søvn Først ble Johnson, som selv kommer fra et nabolag i nærheten, hyllet som en helt da han marsjerte med demonstrantene, men i nå begynner redde og frustrerte beboere å få nok.

- Jeg sover tre-fire timer hver natt, forklarer politisjefen før han blir avbrutt.

- Jeg også! Jeg får to timer søvn. Bli hos oss i natt for jeg vil ikke at disse unge folkene skal dø, sier mannen.

Kan ikke bli syk - Hør her. Jeg får en lønn for å jobbe åtte timer hver dag. Etter det er jeg her ute gratis. Jeg klarer meg med tre timer søvn, men jeg kan ikke bli syk slik at folk spør hvor er Ron Johnson. Blir jeg syk, kan jeg ikke lede politiet, svarer Johnson.

- Unge folk dør. De dør. Sier du at dine tre timer med søvn er viktigere enn noens liv? spør beboeren retorisk før en sliten Johnson snur seg og går videre.

Svære og tungt bevæpnede politistyrker tok i natt stilling i hovedgata West Florissant Avenue. Flere siktet med våpen mot demonstrantene.