Sier faren var hjemme da drapet ble begått

IT-toppen som er siktet for drapet på Vegard Bjerck, får alibi av datteren. Framstilles for varetekt i dag.

FLERE BESLAG: Etter at den siktede mannen ble pågrepet på vei til jobb mandag, ransaket politiet siktedes hjem. Det ble gjort en mengde beslag, deriblant en PC. Foto: HENNING LILLEGÅRD
FLERE BESLAG: Etter at den siktede mannen ble pågrepet på vei til jobb mandag, ransaket politiet siktedes hjem. Det ble gjort en mengde beslag, deriblant en PC. Foto: HENNING LILLEGÅRDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I dag framstilles den drapssiktede naboen som politiet mener har knivdrept 43 år gamle Vegard Bjerck på Hofftunet på Skøyen i desember i fjor.

Mannen, som jobber i IT-bransjen, er siktet for forsettlig drap, men nekter kategorisk straffskyld for drapsanklagene. Mannen i 40-åra hevder at han ikke var i kjelleren drapsdagen.

VG skriver i dag at mannens datter støtter faren sin påstand og har gitt ham alibi i samtaler med politiet.

- Jeg kjenner ikke til innholdet i det avhøret, men det er et interessant tema at datteren sier at faren hennes var hjemme da hun kom hjem fra skolen, sier siktedes forsvarer, Knut Lindboe, til Dagbladet.

- Bagatellmessig motiv
Ifølge avisa skal siktede ha vært hjemme for å passe på det andre barnet i familien som var syk den dagen. Datteren kom hjem fra skolen klokka 15.45 på drapsdagen, og drapet skal ha funnet sted klokka 16.10.

Ifølge forsvareren mener politiet at drapet skyldes en bagatellmessig krangel om at en eller flere biler i garasjeanlegget hadde skrapemerker.

Skrapemerkene er ikke oppstått ved at biler har kollidert eller sneiet borti hverandre. Det er ikke skrapemerker på avdødes bil, får Dagbladet opplyst.

- Sett i forhold til en drapshandling er dette helt banalt. Uansett er det lite relevant så lenge min klient mener at han ikke var tilstede i garasjen på drapstidspunktet, sa advokat Knut Lindboe til Dagbladet om det påståtte motivet etter et konfronterende avhør i går.

Kommenterer ikke
Politiet har ikke kommentert påstanden om det angivelige motivet eller informasjonen om at siktedes datter skal ha gitt sin far alibi for drapet.

- Det blir ikke gitt kommentarer før fengslingsmøtet i dag, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Volds-og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Dagbladet følger fengslingsmøtet utover ettermiddagen.

DREPT: Vegard Bjerck (43).
DREPT: Vegard Bjerck (43). Vis mer