Philip Manshaus

- Sier han følte det var noe han måtte gjøre

Forsvareren om Philip Manshaus sin forklaring.

OM FORKLARINGEN: Philip Manshaus' forsvarer, Unni Fries, forklarer hva klienten hennes forklarte om nazi-hilsenen. Video: Marte N. Helseth. Reporter: Audun Hageskal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus (22) ble framstilt for fire nye uker i varetekt i dag. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.I etterkant av fengslingsmøtet deler hans forsvarer, advokat Unni Fries, noe av Manshaus sin forklaring.- Han sier han følte dette var noe han måtte gjøre, og at han hadde et ansvar for å gjennomføre handlingene, sier Fries til pressen etter fengslingsmøtet.

- Han ser på det som en slags nødrett. Det er hans synspunkt, sier Fries.Manshaus nekter straffskyld for terror og drap, men erkjenner de faktiske forholdene om at han angrep al-Noor moskeen og at han drepte sin egen stesøster.

Nazihilsen

Han ønsket seg løslatt i retten i dag da politiet ba om fire nye uker i varetekt. Hans begrunnelse for å ikke sitte i varetekt er fordi han ikke ønsker å sitte fengsel. Politiet ber om fulle restriksjoner med isolasjon, brev, medie og besøskforbud. Fries mener disse restriksjonene ikke er nødvendige.Siktede møtte i retten iført dress og slips. Etter kort tid foretok han en nazihilsen i retten. På spørsmål fra pressen om hvorfor han gjorde, ble han bedt om å ikke svare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer