Sier han har skutt alle gislene

Sier han har skutt alle gislene

Gisseldrama på turistbuss i Manila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
Sky News melder at alle de gjenværende gislene i bussen er drept etter at politiet prøvde å storme bussen for å frigi de gjenværende gislene.

TV-bildene viser at det kommer røyk ut fra bussen, så politiet har trolig kastet tåregassgranat.

- Alle er døde Abs-CbnNews melder at bussjåføren klarte å rømme ut av bussen.
-Alle er døde, fortalte sjåføren Alberto Lubang til media på stedet før han ble eskortert bort av politiet

Den tidligere politimannen hadde meddelt over radio at han ville drepe alle gislene dersom politiet nærmet seg bussen, melder Sky News.

Snakket live på radio — Jeg kan se flere elitestyrker komme, de er over alt. Jeg vet at de vil drepe meg. Jeg sier til dem nå at de må dra fordi jeg hvert øyeblikk kan gjøre det samme her, sa kapreren i et direktesendt intervju med filippinsk radio for kort tid siden.

Han fortalte så at han hadde skutt to av gislene, men det var uklart om de var drept, meldte NTB.

NTB melder at fjernsynsbilder viser hvordan politiet stormer mot bussen, skyter mot dekkene, knuser vinduene og prøver å ta seg inn i kjøretøyet. Men avisa Philippine Daily Inquirer melder at politiet ble stoppet og tvunget tilbake av skudd som kom ut fra innsiden av bussen.

Så kom den fatale meldingen om at alle var drept.

Redningsaksjon 20 fullt bevæpnet politifolk fra Special Weapons and Tactics (SWAT) tok posisjon i området rundt bussen, for en mulig redningsaksjon. Minst 15 kinesiske turister og en Filippinsk bussjåfør var fortsatt holdt som gisler av den tidligere politimannen Rolando Mendoza.

Meldingen kommer kort tid etter at et niende gissel har blitt løslatt.

Løslot kvinner og barn Som Dagbladet meldte tidligere idag kapret politimannen en turistbuss med 25 passasjerer, deriblant flere barn, i den Filippinske hovedstaden Manila Mandag. Først løslot han tre kvinner og tre barn, deretter har han løslatt tre til, i alt personer. Det var både voksne og barn ombord i bussen.

Dagbladet kommer med mer.

GISSEL Politimannen (i bakgrunnen) har låst en av gislene til bussen med et håndjern og viser ham fram i døråpningen. Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix
GISSEL Politimannen (i bakgrunnen) har låst en av gislene til bussen med et håndjern og viser ham fram i døråpningen. Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer