Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sier han ikke er involvert i denne forferdelige saken

Den 64 år gamle siktede i Sigrid-saken mener politiet bruker for lang tid på å sjekke ham ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 37-åringen og 64-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble i ettermiddag framstilt for varetektsfengsling.

Retten har nå trukket seg tilbake for å avgjøre om politiets beviser holder, og om de to skal forbli i varetekt.

Begge de siktede hevder imidlertid at de er uskyldige og ber om at de må bli løslatt.

- Min klient har i retten fastholdt sin politiforklaring. Han sier han ikke har noe som helst med drap, medvirkning til drap eller etterfølgende bistand å gjøre, og er heller ikke på noen annen måte involvert i denne forferdelige saken, sier 64-åringens forsvarer Aase Karine Sigmond til Dagbladet.

Arrestert for dokuementforfalskning Hun opplyser at politiet i utgangspunktet siktet mannen for dokumentforfalskning knyttet til falske bilskilt og at dette var årsaken de oppga da mannen ble pågrepet.

- Det var åpenbart at dette ikke var det egentlige grunnlaget for at politiet gikk inn, men en skinnsiktelse. Det er uheldig, sier Sigmond.

Forsvareren siner videre at mannen har samarbeidet med politiet på alle vis.

- Han ble avhørt i nesten åtte timer, fra klokka 16 til midnatt, da han ble pågrepet. Han skjønner at politiet trenger litt tid til å sjekke hans opplysninger, men synes det har tatt alt for lang tid, sier hun.

Som 37-åringen
ønsket også 64-årignen at media skulle være til stede under behandlingen av fengslingsspørsmålet.

- Han ville at offentligheten skulle se at det ikke var grunnlag for siktelsen, sier hun.

Retten besluttet imidlertid å ta politiets begjæring om lukkede dører til følge.

Tidlig i etterforskningen Politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt har bedt om at de to siktede varetektsfengsles i fire uker med brev og besøksforbud, de to første ukene i fullstendig isolasjon.

- Vi mener det er grunnlag for å sikte begge for forsettlig drap, sier hun.

Politiadvokaten understreker at det fortsatt er tidlig i drapsetterforskningen, selv om Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til 5. august.

- Vi vet ikke når hun ble drept, vi vet ikke hvor hun ble drept eller hvordan hun ble drept. Den videre etterforskningen skal dreie seg om å få svar på dette, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media