- Sier han slo for å beskytte seg selv

22-åringen som er siktet for drapet i Florø tirsdag, innrømmer å ha tatt livet av 40-åringen.

ÅSTED: Politiet rykket tirsdag ettermiddag ut til en adresse i Florø. Der fant de en hardt skadd mann. Foto: Truls Kleiven
ÅSTED: Politiet rykket tirsdag ettermiddag ut til en adresse i Florø. Der fant de en hardt skadd mann. Foto: Truls Kleiven Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Min klient mente han var utsatt for fare og at han på en måte har beskyttet seg selv. Han har forklart at han følte seg provosert og derfor slo den nå avdøde med et redskap.

Det sier den drapssiktede 22-åringens advokat, Stig Nybø.

Hans klient har onsdag sittet flere timer i avhør i forbindelse med etterforskningen, etter at en lokal 40-åring ble funnet drept i sin bolig i Florø tirsdag. Politiet hadde da rykket ut til boligen etter en bekymringsmelding.

I huset fant de en hardt skadd mann, som kort tid seinere ble erklært død på stedet.

- Fryktelig lei seg

- Vi var ferdige med avhør klokka 17 i ettermiddag. Siktede har forklart seg for politiet i avhørene og erkjent at det var han som slo, og at dette førte til dødsfallet. Han er fryktelig lei seg for det som har skjedd, sier Nybø til Dagbladet.

Siktede og avdøde var ifølge advokaten bekjente. 22-åringen er selv uskadd.

Politiet opplyste onsdag på en pressekonferanse at det var skader på den avdøde som førte til at 22-åringen ble drapssiktet. De ønsker imidlertid ikke å gå inn på hva slags skader det er snakk om.

Mannen er siktet for forsettlig drap etter paragraf 275 i straffeloven, og vil bli framstilt for fengsling torsdag.

PRESSEKONFERANSE: Onsdag holdt politiet pressekonferanse om drapet i Florø. Video: Med tillatelse fra NRK Vis mer Vis mer

- Kommune i sorg

Kriminalteknikere, flere etterforskere og påtaleansvarlig har reist til Florø for å bistå i etterforskningen. Det jobbes også parallelt med vitneavhør. Politiet har foretatt rundspørring i området, og det er tatt beslag i telefoner og andre lagringsenheter som vil bli gjennomgått.

Ordfører i Florø, Ola Teigen, sa onsdag formiddag at kommunen med 12 000 innbyggere er i sorg etter hendelsen. Det er satt kriseteam som følge av drapet.

- Alle som føler behov for det kan kontakte dem. De tar seg også av de pårørende, sa Teigen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer